İBB Anne Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? (Ücretsiz İstanbulkart)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan Anne Kart hizmetinden faydalanmak isteyenler, online başvuru formunu doldurarak ücretsiz İstanbulkart sahibi olabilirler. Anne Kart başvurusu için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Bu belgeleri hazırladıktan sonra İBB resmi web sitesinde yer alan Anne Kart başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz. Anne Kart ile İstanbulkart ücretsiz olarak alınabilmektedir. Böylece, anne adayları ve emzirme dönemindeki anneler, toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilirler. Ayrıca, Anne Kart sahipleri birçok indirim ve fırsattan da yararlanabilmektedir. İBB Anne Kart başvurusu kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilecek bir işlemdir.

Anne Kart Nedir?

Anne Kart, İBB Meclisi tarafından 17 Temmuz 2023 tarihinde alınan kararla 0-4 yaş aralığında çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım hakkı tanınması için verilen karttır. Bu kart ile TC vatandaşı, İstanbul’da ikamet eden çocuklu anneler İstanbul ili içerisinde ücretsiz olarak toplu taşımadan faydalanabilecek.

Anne Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

0-4 yaş arası çocuk sahibi anneler kart başvurusu için https://bireysel.istanbulkart.istanbul/tr adresini kullanabilirler. Anne kart başvurularını İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden de yapabilirsiniz. Anne Kart başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız, 0-4 yaş aralığında çocuğunuzun olması, İstanbul ilinde ikamet ediyor olmanız gerekmektedir.

Anne Kart ile Ulaşım Ücretsiz Oldu

17 Temmuz 2023 tarihinde alınan kararla birlikte çocuğu olan annelerin İstanbul içi toplu taşıma araçlarını kullanması ücretsiz hale geldi. Bu karar sayesinde anneler sosyal hayata katılımlarını arttırırken aile ekonomisine de katkıda bulunacaklar. Anne kart ile ücretsiz ulaşım hakkından faydalanmak isteyen anneler başvurularını yaparak kısa sürede bu karta sahip olabilirler.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet