Türkiye’nin En Büyük Oyun Şirketleri

Dijital oyun sektörü alanında Türkiye’de birçok oyun şirketi bulunuyor. Oyun şirketleri, mobil alanda ve diğer alanlarda son zamanlarda adını Dünya’ya duyurmuş durumda. Altın çağını yaşayan oyun şirketleri peş peşe gelen yatırım haberlerinin ardından da epey merak konusu oldu. İşte Türkiye’de bulunan en büyük oyun şirketleri:

1) Taleworlds

Adını Dünya’ya duyurmuş ve alanında profesyonel olan Türkiye’nin gurur duyacağı en önemli oyun şirketlerinden biri olan Taleworlds, bir hobi olarak başlatılan projedir. Ülkemizde AAA tarzında oyun tasarlayan ve şuanda ODTÜ Teknokentte çalışmaları sürdürülen Taleworlds, içerisinde 70’den fazla çalışanı kapsıyor. Milyonlarca PC ve konsol oyuncusu ile birlikte çalışmalarını sürdüren şirket, 2017 yılında çıkardığı konsol ile satış rekorlarına imza atmıştır.

Peak Games

2) Peak Games

Serüvenine İstanbul’da küçük bir apartman dairesinde başlayan şirket, bugün ülkemize en önemli ihracat payını kazandıran şirket haline gelmiştir. Kuruluşundan bu yana geliştirdiği oyunlar ile Orta Doğu’nun tek hakimi haline gelen Peak Games, 300 milyondan fazla oyun severe ulaşarak neredeyse imkansızı başarmıştır. 2018 yılı içerisinde geliştirdiği oyun projelerini Dünya’nın tanınan oyun şirketlerine kazandıran Peak Games, firmasını genişletmeye ve yeni oyunlar çıkarmaya devam ediyor.

3) Gram Games

2014 yılında çıkardıkları 1010! isimli oyundan sonra büyük başarı ve çıkış yakalayan oyun şirketi, Türkiye’de bulunan en büyük oyun şirketlerinden birisidir. 2018 yılında ise 250 milyon dolara Zynga tarafından satın alınan şirketin merkez ofisi Londra’da bulunuyor. Ancak oyun geliştirme stüdyosu halen İstanbul’da ve Türk mühendisler tarafından oyunlar tasarlanmaktadır. Kısa vadede Gram Games’in sarılması ile büyük bir gelir sağlayan ülkemiz, uzun vadede ne yazık ki bu kadar şanslı değildir. Bir oyun şirketinin satılmış olması hayli üzücü bir durumdur.

Masomo kurucu ortağı İbrahim Akman

4) Masomo

2018 yılının en başarılı girişimci oyun şirketlerinden biri olan Masomo, kafa topu oyunu ile tüm Dünyaya adını duyurmuştur. Ülkemizde ve Dünyada büyük yankı uyandıran kafa topu oyunu ile büyük başarı yakalayan şirket, 2019 yılında Miniclip şirketi ile birleşmiştir. Ülkemize büyük bir ihracat değeri kazandıran Masomo oyun tasarımlarına devam etmektedir.

​​​​​5) Fugo Games

Özellikle mobil platform kategorisinde öne çıkan oyun yazılımları geliştiren Fugo Games, ülkemizin önde gelen oyun şirketleri arasında yerini alıyor. Kelime oyunu başta olmak üzere 2011 yılından bu yana birçok başarılı projeye imza atan şirket en son Words Of Wonders ile 50 milyondan fazla indirme almıştır. Şirket yeni projelere devam etmekte ve ülkemizin ihracat alanındaki payını artırmaya çalışmaktadır.

Yatırım Alan Oyun Şirketleri Ülkemizde yatırım alan birçok oyun şirketi bulunuyor. Türk mobil oyun şirketlerinin gelirleri %90 oranında yurtdışından geliyor. İşte yatırım alan firmalar:

  1. Veloxia Games – 440 Bin Dolar
  2. Forge Games – 2.6 Milyon TL değerleme
  3. Loop Games – 60 Milyon Dolar yatırım

Firmalar yatırım alan firmalar arasına bulunuyor.

Yorum yapın

tokat haberleri
meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet
tokat haberleri