KOSGEB tarafından sunulan uzaktan eğitim programı, girişimcilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilere kolayca erişebilmelerini sağlayan bir fırsattır. Bu program, girişimcilik belgesi sahibi olmak isteyenler için ideal bir çözümdür. Eğitimlere e-Devlet üzerinden kayıt olunabilmekte ve belge, başarıyla tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden alınabilmektedir. Uzaktan eğitim ile KOSGEB girişimcilik belgesi almak isteyenler için, bu hizmetin kullanımı oldukça kolay ve erişilebilirdir. Arama motorları dostu Türkçe bir açıklama oluşturmak gerekmektedir.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir?
KOSGEB girişimcilik belgesi iş yeri kurmak isteyen ya da KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen girişimcilerin alması gereken bir belgedir. Artık e-Devlet üzerinden uzaktan eğitimlerle girişimcilik belgesine sahip olmak mümkün.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?
E-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapıp hangi eğitime kayıt olmak istediğinizi seçerek girişimcilik eğitimlerine katılabilirsiniz. Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi olmak üzere iki eğitim seçeneği bulunmaktadır. Her bir eğitim için ortalama 5 saat ayırarak eğitimleri tamamlayıp elektronik ortamda hazırlanmış olan belgeye sahip olabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Ne İşe Yarar?
KOSGEB tarafından düzenlenen hibe ve desteklerden yararlanmak isteyenlerin girişimcilik belgesi sahibi olması gereklidir. İş kuracak olan kişilerin alınan destekleri sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmeleri için girişimcilik eğitimleri düzenlenmektedir. Ayrıca iş yönetiminde başarılı olmak için alınan eğitimler fayda sağlayacak ve işletmenizin sürdürülebilirliğini artıracaktır.
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB girişimcilik eğitimi Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi olmak üzere iki eğitimden oluşmaktadır. Geleneksel Girişimcilik Eğitimi alınmadan İleri Girişimcilik Eğitimi alınamamaktadır. Eğitimler artık uzaktan eğitimlerle verilmektedir.
Geleneksel Girişimcilik Eğitimi
Geleneksel girişimcilik eğitimi toplamda 8 bölümden oluşmaktadır:
- Girişimcilikte Temel Kavramlar
- Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma/Geliştirme
- Yapılabilirlik Analizi
- İş Modelleri, Müşteriler, Değer Önerileri ve Gelir Kaynakları
- Ekonomi, Endüstri, Rekabet ve Müşteri Analiz
- Hukuki Altyapı
- Girişimin Etik Temelleri
- Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi
İleri Girişimcilik Eğitimi
İleri girişimcilik eğitimi Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’nin üzerine ilave edilerek oluşturulmuştur. İleri Girişimcilik Eğitimi, imalat sektöründeki işletmeler için gereklidir.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Yenilenir?
KOSGEB Girişimcilik Belgesi iki yılda bir yenilenmektedir. Belge yenileme işlemi e-Devlet üzerinden yapılabilir.