Mahalle Bekçisi Maaşları ve Bekçi Çalışma Saatleri 2023

Mahalle bekçisi maaşları ve çalışma saatleri hakkında bilgi almak isteyenler için doğru yerdesiniz. 2023 yılında bekçi maaşları ve çalışma saatleri ile ilgili güncel bilgileri sizler için derledik. Mahalle bekçileri, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için görev yapmaktadır. Bu nedenle, bekçi olarak çalışmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bekçilerin haftalık çalışma süresi 40 saattir ve haftalık çalışma planları değişebilir. Bekçilerin ortalama maaşları ise 2023 yılında 3.500 TL civarındadır. Daha detaylı bilgi almak için ilgili kurumlarla iletişime geçebilirsiniz.

Bekçilerin Çalışma Saatleri 2023

Bekçi alımlarının yapıldığı şu günlerde en çok merak edilen konu bekçilerin çalışma saatleri ve gece bekçisi maaşları. Bekçi olmak isteyen kişilerin sıklıkla sorduğu soruların başında bekçilerin çalışma saatleri geliyor. Peki, bekçiler kaç saat çalışıyor? Çalışma sistemleri nasıl? Vardiya sistemi var mı? Akşam vardiyası kaçta başlıyor? İşte bekçilerin çalışma saatleri hakkında tüm detaylar.

Bekçilerin Çalışma Saatleri Hangi İllere Göre Değişiyor?

Bekçilerin çalışma saatleri illere göre değişiklik göstermektedir. Bekçiler haftada 40 saat çalışmaktadır. Genellikle ülke genelinde görev almakta olan bekçiler 18:00-19:00 saatleri arasında göreve başlamaktadır. Görev bitiş saati ise 06:00-07:00 saatleri arasında değişmektedir.

Bu meslek grubu daha çok gece bekçisi olarak bilinmektedir. Haftada 6 gün çalışma sistemi bulunmaktadır. Ancak bekçilerin çalışma saatleri illere göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin İstanbul’da bekçilerin çalışma saatleri 19:00‘da başlayıp 12 saat sonra bitmektedir. İzmir, Sakarya, ve Mersin’de de bekçiler hemen hemen aynı saatlerde görev almaktadırlar ve haftada bir gün izin yapmaktadırlar. Antalya’da bekçiler 21:00‘de göreve başlarken saat 06:00‘da görevlerini teslim etmektedirler. Hatay’da ise bekçiler 22:00‘da göreve başlayıp 07:00‘da görevlerini teslim etmektedirler. Elazığ’da ise bekçiler 20:00‘da göreve başlayıp 06:00‘da görevlerini tamamlamaktadırlar.

Bekçilerin Çalışma Sistemi ve Vardiya Sistemi Nasıl?

Bekçilerin çalışma sistemi illere göre değişmektedir. Çalışma sistemi genellikle haftada 6 gün olarak planlanmaktadır. İşe yeni başlayan gece bekçilerinin maaşı 7.500 TL ile 9.000 TL arasında değişmektedir. Bekçilerin çalışma saati 12 saat olup, vardiya sistemleri bulunmaktadır. Bekçilik mesleğinde çalışanlar genellikle vardiya sistemi ile çalışmaktadırlar.

Bekçilik Maaşları 2023 Yılında Ne Kadar?

Bekçilik mesleğinde çalışanların maaşları özellikle yeni başlayanlarda olmak üzere, öğrenim durumlarına, kıdeme, evli ya da bekar olma durumlarına göre değişebiliyor. Bekçi maaşları;

Lise ve Dengi Okul (Evli ve eşi çalışmayan) Derece Kademe 11/1-3/8 6.200 TL – 7.000 TL
Önlisans (Evli ve eşi çalışmayan) Derece Kademe 9/2-1/4 6.500,92 TL – 7.500 TL
Lisans (Evli ve eşi çalışmayan) Derece Kademe 8/1-1/4 7.000 TL – 8.000 TL

EGM müdürlüğü 2023 yılında bu maaşlara %11’in üzerinde zam yapmış ve yeni halini almasını sağlamıştır. Bu maaşlara ek mesai yapılması halinde diğer bazı ücretler eklenmektedir. Yine evli olan bekçiler için AGİ durumları ortaya çıkarak maaşlarına ek bir ödeme yapılmaktadır. Evli bekçilerin maaşları Kıdem derecesine göre değişmekle birlikte alınan evlilik ödeneği en düşük maaşlarına 300 TL olarak yansıtılmaktadır. Bu eşi çalışmayan bekçiler için geçerli bir durumdur.

Bekçilikten Polisliğe Geçiş Yapılabilir Mi?

Bekçilik mesleğinde çalışanların terfi alarak polisliğe geçiş hakları bulunmamaktadır. Bu nedenle bekçiler terfi alarak polisliğe geçemezler. Bekçilerin kendi iş kollarında terfi alabilmeleri için meslekte en

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet