Dota 2 Nedir? Nasıl Oynanır? 20 Soru 20 Cevap

Dota 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen bir çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası oyunudur. Tüm dünyada milyonlarca oyuncu tarafından oynanan bu oyun, strateji, koordinasyon ve beceri gerektirir. Bu yazımızda, Dota 2 hakkında merak edilen 20 sorunun cevabını bulacaksınız. Öğrenmek istediğiniz her şeyi öğrenin ve oyunculuk yolculuğunuza başlayın!

Dota 2 Nedir?

Dota 2, Valve Corporation firması tarafından geliştirilen ve yayımlanan, bedava, çevrimiçi, çok oyunculu MOBA oyunudur. 2002’de çıkmış Warcraft 3: Reign of Chaos oyununun genişleme paketi olan The Frozen Throne haritasında olan Defense of the Ancients’ın (Dota) devamıdır.

Dota 2 Nasıl Oynanır?

Adım 1: İlk olarak Dota 2 oynamak için oyuna giriş yapmanız gerekir.

Adım 2: Dereceli oynayacaksanız; carry, middle, offlane, support ya da hard support seçeneklerinden istediğinizi seçmeniz gerekir. (Seçtiğiniz bölüme göre hangi kulvarı ve hangi görevi üstleneceğiniz belirlenir).

Adım 3: Aratma sonunda oyun bulur ve ekrana kahramanlar gelir. İlk 30 saniye süresinde istediğiniz kahramanı yasaklayabilirsiniz, belli bir oranda yasaklamak istediğiniz kahramanlar banlanır. Daha sonra seçtiğiniz kulvara göre istediğiniz kahramanı almanız gerekir.

Adım 4: Oyun başlamadan kısa süreliğine eşya alabilirsiniz.

Adım 5: Oyun açılıp 1 dakika içinde middle bölgesinin sağ veya sol bölümünde ve küçük altın runeleri çıkar. Bunlar için vermeniz gerekebilir.

Adım 6: Altın runelerinden sonra herkes kendi kulvarlarına geçer ve seçtiğiniz kahramana göre kuleleri yok etmeye çalışırsınız.

Adım 7: Kule yok etmek altın verdiği gibi her dakikada çıkan creep isimli yaratıkları keserek para kazanabilirsiniz. Bunun yanında ormanda yer alan yaratıkları keserek de altın kazanabilirsiniz. Kazandığınız altınlar ile gerekli eşyaları satın alıp karşı takımın üssüne ilerlemeniz gerekir.

Adım 8: Karşı tarafın üssünde bulunan kuleyi ve barakaları yok etmeniz gerekir. Üssün tüm kulelerini ve barakalarını yok ederseniz mega creep olur ve sizin yaratıklarınız daha güçlü hale gelir.

Adım 9: Son olarak karşı takımın Ancient’ını yok ettiğinizde Dota 2 oyunu kazanırsınız.

Dota 2 Kaç Hero Var?

Dota 2 hero sayısı toplamda 121 adet kahraman bulunur. Kahramanlar kuvvet, çeviklik ve zeka olarak 3’e ayrılır. Her birinin farklı özellikleri ve farklı yetenekleri bulunur.

Dota 2 Kurye Nedir?

Dota 2 kurye aldığınız eşyaları üsse dönmek yerine size getiren araçtır. Önceden kuryeyi herkesin satın alması ya da birinin satın alıp diğerlerine kullanım iz

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet