Bilgisayar Marka ve Modelini Öğrenme Kolay Yöntem

Bilgisayar marka ve modelini öğrenmek için kolay bir yöntem arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Çoğu zaman elimizdeki cihazların markası ve modeli hakkında fikrimiz olmadığından bir sorunla karşılaştığımızda yardımcı olacak bilgilere ulaşmak zorlaşır. Ancak, bu sorunu çözmek için çözüme yönelik basit bir yöntem var. Marka ve modeli öğrenmek için sadece cihazın üzerinde yer alan seri numarasını kullanarak pek çok internet sitesinde arama yapabilirsiniz. Bu sayede saniyeler içinde cihaz markası, modeli ve diğer teknik detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu pratik yöntemi kullanarak, herhangi bir bilgisayar marka ve modelini öğrenmeniz mümkün!

Bilgisayar Modelini Nasıl Öğrenebilirim?

Bilgisayar kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan birisi de “bilgisayar modelini nasıl öğrenebilirim” sorusudur. Kullanmakta olduğunuz bilgisayar ve bilgisayarın anakartının tam marka ve modelini nasıl öğrenebileceğinizi ayrıntılı bir şekilde sizlerle paylaşacağız.

Bilgisayar Marka ve Modelini Öğrenme

Bilgisayar modelini öğrenme işlemi birçok farklı yöntem ile yapılabilmektedir. Komutlarla veya sistem bilgisi ile bilgisayarın marka ve modeli, anakart marka ve modeli, ram bilgisi gibi bilgilere ulaşılabilmektedir. Kısa yoldan bilgisayar modelini öğrenmek isteyenler için adım adım tüm yöntemleri anlatmaya çalıştık.

Systeminfo Komutu ile Bilgisayar Marka ve Modelini Öğrenme

Systeminfo komutu ile bilgisayarınızın marka ve modelini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Windows+R tuş ile veya Çalıştır bölümüne gelerek cmd komutu yazılır. Açılan sayfaya systeminfo komutunu yazarak enter tuşuna basın. Enter tuşuna bastıktan sonra açılacak olan sayfada bilgisayar marka ve model bilgileri yer alacaktır. Buradan bilgisayarınızın markasını ve modelini öğrenebilirsiniz.

Dxdiag Komutu ile Bilgisayar Modeli Öğrenme

Dxdiag komutu ile bilgisayarların marka ve modeli öğrenilebilmektedir. Windows+R tuş ile veya Çalıştır kısmına gelip cmd komutu yazılarak enter tuşuna basılır. Açılan sayfaya Dxdiag komutu yazılarak enter tuşuna basılır. Enter tuşuna bastıktan sonra açılacak olan sayfada marka ve model bilgilerini görebilirsiniz.

Laptop Modeli Öğrenme

Asus, HP, Lenovo, MSI, DELL, Samsung ve Huawei marka laptopların modeli çoğu zaman bilgisayarın üzerinde yazmaktadır. Özellikle de eski bilgisayarlarda kapağın altından bilgisayar marka ve modeli öğrenilebilir. Dizüstü bilgisayarlarının arka kapağı açıldığı zaman altında marka ve model bilgileri yer alır. Laptop modeli buradan öğrenilebilir.

Anakart Marka ve Modelini Programsız Öğrenme

Bilgisayarın beyni olarak da adlandırılan anakart, bilgisayarın tüm bileşenlerini etkiler. Performanslı bir bilgisayar için güçlü bir anakarta ihtiyaç duyulur. Anakart marka ve modelini programsız olarak komutlar ile öğrenebilirsiniz.

Regedit Komutu ile Anakart Modeli Öğrenme

Başlat > Çalıştır bölümüne gelerek “regedit” yazıp kayıt defterine giriyoruz. HKEY_LOCAL_MACHINE altından HARDWARE > DESCRIPTION > System > BIOS ayarlarına kadar geliyoruz. BaseBoardManufacturer kısmından anakartınızın markasını, BaseBoardProduct kısmından anakartınızın modelini öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarın Anakart Modelini Programsız Öğrenme

Windows tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır ekranını açın. cmd yazarak enter tuşuna basın. Açılacak olan Komut İstemi ekranına wmic csproduct get name, identifyingnumber, uuid yazarak aratın. Açılan sayfada anakartınızın modelini öğrenebilirsiniz.

Anakart Marka ve Modelini Öğrenme

Windows tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır ekranını açın. Arama kısmına msinfo32.exe yazarak enter tuşuna basın. Açılan Sistem Bilgisi ekranından Sistem Özeti sayfasını açın. Sistem Modeli satırında anakart marka ve modelini öğrenebilirsiniz.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet