“Telefon WiFi’ye Bağlanıyor Ama İnternet Erişimi Yok” Sorunu Çözümü

Telefon wifi’ye bağlanıyor ancak internete erişim yok sorunuyla karşılaşmak oldukça yaygındır. Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Bu blog gönderisi, bu sorunun olası nedenlerini ve çözümlerini açıklamaktadır. Telefonunuzun wifi ağına bağlanma sorunlarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak adımları adım adım takip ederek bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. İnternet erişim sorununun temel nedenlerini öğrenin ve telefonunuzun wifi bağlantısını hızlı ve etkili bir şekilde yeniden bağlayın.

Telefon Wi-Fi’ye Bağlanıyor Ama İnternet Erişimi Yok Sorunu ve Çözüm Yöntemleri

Android veya iOS işletim sistemine sahip akıllı cep telefonları internete bağlanmada ara ara sorunlar yaşatabiliyor. “Telefon Wi-Fi’ye Bağlanıyor Ama İnternet Erişimi Yok” sorunu hem Android hem de iOS kullanıcıları için büyük bir problem. Bu sorunun çözülmesi için uygulanabilen bazı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri deneyerek WiFi ağına bağlanmayı deneyebilirsiniz. Samsung, iPhone, Huawei, Xiaomi gibi telefonlarda karşılaşılan bu sorun nasıl çözülür? İşte uygulayabileceğiniz yöntemler.

“Telefonum Wi-Fi’ye Bağlanıyor Ama İnternet Erişimi Yok” sorunu çözüm yöntemleri:

  • Bağlı olduğunuz ağı unutun ve yeniden bağlanın.
  • IP ayarlarınızı güncelleyin.
  • Kablosuz ağ bağlantısı kapsama alanında bağlanmayı deneyin.
  • Mevcut DNS ayarlarınızı değiştirin.
  • Telefonu yeniden başlatın.
  • Modemi kapatıp tekrar açın.
  • IP ayarlarınızı yapın.

Bağlı olduğunuz ağı unutun ve yeniden bağlanın:

Sorun çözmede kapatıp tekrar açma işlemini birçok teknolojik cihazda hepimiz kullanıyoruz. Bağlı olduğunuz WiFi ağını unuttuktan sonra WiFi şifresi ile tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Çoğu zaman “internete bağlanamıyorum” sorunu ile karşılaşanlar, bu yöntem ile tekrardan internete başarılı bir şekilde bağlanabiliyor.

Kablosuz ağ bağlantısı kapsama alanı içerisinde internete bağlanmayı deneyin:

“Wi-Fi var ama internete girmiyor” sorununun en büyük nedenlerinden biri, internete bağlanmak istediğiniz telefonun WiFi kapsama alanı dışında olmasıdır. Örnek vermek gerekirse; WiFi modem oturma odasında ve siz uzaktaki bir odadaysanız “Wi-Fi bağlı internet yok” sorunu yaşamanız gayet normal. Aslında WiFi bağlıdır fakat bağlantıyı koparmak için can çekişiyordur 🙂

IP ayarlarınızı güncelleyin:

Kullanılan IP ayarları “Telefonum Wi-Fi’ye Bağlanıyor Ama İnternet Erişimi Yok” sorunu çıkarabilir. Bu sorunla karşılaşanların ilk yapması gerekenlerden biri de IP ayarları güncellemektir. WiFi ayarlarına giderek bağlanmak istediğiniz ağın üzerine tıkladıktan sonra “Gelişmiş Seçenekler” diyerek IP ayarı statik olarak değiştirilir. IP adresi bölümüne “192.168.1.128”, Geçit bölümüne ise “192.168.1.1” numaraları yazıldıktan sonra internete tekrar bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Mevcut DNS ayarlarınızı değiştirin:

“Bağlantı var internet yok” sorununa mevcut DNS adreslerinizde yol açabilir. DNS adreslerini güncelleyerek tekrardan internete bağlanmayı deneyebilirsiniz. WiFi ağı üzerine tıklayarak gelişmiş seçenekler dedikten sonra IP ayarlarından Statik seçilir. Bu alanda mevcut DNS adresleri görünecektir. Bu DNS adreslerini Google DNS adresleri ile değiştirebilirsiniz. DNS1 kısmına “8.8.8.8”, DNS2 kısmına ise “8.8.4.4” diye yazıp kaydederek internete bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Telefonunuzu yeniden başlatın:

Kapatıp yeniden başlatmak birçok teknolojik cihazda etkili olduğu için bu sorunun çözümü için de kullanılabilir. İlk olarak WiFi kapatıp açarak internete bağlanmayı deneyebilirsiniz. Eğer hala internete bağlanamıyorsanız “Telefonum Wi-Fi’ye Bağlanıyor Ama İnternet Erişimi Yok” sorunu çözümü için akıllı telefonunuzu kapatıp yeniden başlatabilirsiniz. Ayrıca bağlı olduğunuz modemi kapatıp tekrar başlatabilirsiniz.

Modemi kapatıp tekrar açın:

Kablosuz ağına bağlanmış olduğunuz modemi kapatıp tekrar açmayı deneyin.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet