EKAT Belgesi Nedir? Nereden, Nasıl Alınır ve Fiyatı 2023

EKAT belgesi, işletmelerin kimyasalları gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir belgedir. İşletmeler, bu belgeyi alarak çevreye ve insan sağlığına zararlı atıkların oluşmasını önlemek için çeşitli tedbirler almak zorundadır. EKAT belgesi almak için işletmelerin yetkili bir kuruluşa başvurması ve bazı kontrollerden geçmesi gerekmektedir. Belgenin fiyatı başvurulan kuruluşa göre değişebilir. İşletmeler, EKAT belgesi olmadan kimyasal kullanımına izin verilmez ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.

EKAT Belgesi Nedir?

Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri kelimelerinin kısaltılmış haline EKAT denir. Ekat belgesi ise yüksek gerilim altında çalışacak olanlara belirli bir temel eğitim ve sınav sonucunda hak edenlere verilen belgedir.

Ekat Belgesi Nasıl Alınır?

EKAT belgesi alabilmek için ilgili bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Eğer ilgili bölümden mezun olunmuşsa eğitim için başvuru yapılıp ödeme yapılır. Sonrasında 120 saat süren eğitim alınır. Eğitim sonucunda yapılan sınavdan başarılı olan kursiyerler için EKAT belgesi düzenlenir.

Ekat Belgesi Nereden Alınır?

Ekat belgesi yetkili olan kurumlar tarafından düzenlenen kurs sonucunda verilmektedir. 120 saat süren eğitim sonucunda sınav yapılır. Sınavda başarılı olan kursiyerlere EKAT belgesi verilir.

EKAT Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

EKAT belgesi eğitimi için başvuru yapılabilecek yerler; Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ). Başvuru yapmak için ilgili kurumların internet sitelerini ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Ekat Belgesi Fiyatı

EKAT belgesi fiyatı eğitim, kurum, konaklama ve yemek seçeneklerine göre değişiklik göstermektedir. Kurs ücreti genellikle 4.000 TL ile 8.000 TL arasındadır.

2023 EKAT Belgesini Kimler Alabilir?

EKAT belgesi alabilmek için ilgili bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanında mezun olanlar, Meslek Yüksek Okullarının Elektrik bölümünden mezun olanlar ve ustalık belgesi olanlar EKAT belgesi

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet