Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyor %100 Çözümü

Telefonunuz şarj oluyor ancak dolmuyor mu? Bu sorun birçok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Fakat endişe etmeyin, birçok çözüm mevcuttur. Öncelikle, şarj kablosu ve adaptörünüzü kontrol edin. Eğer sorun kablolarda veya adaptörde ise değiştirin. Ayrıca, telefonunuzun arka plan uygulamalarını kapatın ve ekran parlaklığını azaltın. Bu şekilde, telefonunuzun şarj süresi kısalacaktır. Son olarak, telefonunuzun bataryasını değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Bu şekilde, telefonunuzun şarjı daha hızlı dolacaktır. İşte, telefon şarj oluyor ama dolmuyor sorunu için basit çözümler.

Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyor Sorunu ve Çözüm Yöntemleri

Tarih: 2023

Birçok cep telefonunda (iPhone veya Samsung) “Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyor” sorunuyla karşılaşılabiliyor. Bu sorunun birkaç farklı nedeni olabilir. Siz de telefonunuz şarjdayken doluyor gösteriyor ama şarjınız dolmuyor sorunu yaşıyorsanız çözüm için kullanılan yöntemleri sizler için bir araya getirdik.

“Telefonum Şarj Oluyor Ama Dolmuyor” Sorununun Nedenleri

Telefon şarj aldığı halde bataryayı doldurmuyor sorununun birçok farklı nedeni olabilir. Genellikle bu sorunla karşılaşılmasının nedeni orijinal olmayan şarj aletlerinin kullanılmasıdır. Orijinal olmayan şarj aletleri, telefonu tam performans ile şarj etmediği için şarj dolmuyor veya geç doluyor.

Çözüm Yöntemleri

  1. Telefon Kılıfını Çıkartın

  2. Telefon kılıfı USB şark kablosunun telefonun soketine tam oturmasını engelleyebildiğinden dolayı şarj dolmamasının nedeni bu olabilir. Telefonun kılıfını çıkardıktan sonra tekrar şarja takın. USB soketinin telefonunuza tam oturup oturmadığına bakın. Kılıfı çıkardıktan sonra telefon şarj dolmaya başladıysa sorun kılıftan kaynaklanıyor anlamına gelir. USB kablosunun telefonunuza tam girmemesinden dolayı telefonunuz şarj olmuyordur. Eğer bu yöntem ile telefon şarj dolmamaya devam ediyorsa diğer yöntemlere göz atın.

  3. USB Şarj Kablosunu Kontrol Edin

  4. Telefonun şarj ile ilgili sorununda ilk olarak kontrol edilmesi gerekenlerden biri şarj kablosudur. Telefon şarjda iken oyun oynarken veya film izlerken şarj kablosu şekilden şekile girdiği için zarar görme ihtimali bir hayli yüksektir. Şarj kablosunda bulunan soketin içerisinin temiz olup olmadığı ve kabloda herhangi bir kırık veya zarar gören bölüm var mı diye kontrol edilmelidir. Eğer başka bir şark kablosu var ise onunla deneyerek telefonu şarj etmeye çalışabilirsiniz. Kullanacağınız USB şarj kablosu orijinal kablo olursa daha net bir şekilde sorunun şarj kablosundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını görebilirsiniz.

  5. Şarj Adaptörünü Kontrol Edin

  6. Telefonu şarj ettiğiniz adaptörün iyice prize takılı olup olmadığını kontrol edin. Kullanmış olduğunuz adaptörün bozuk olup olmadığını anlamak için telefonunuzu başka bir adaptör ile şarj etmeyi deneyin. Eğer kullandığınız adaptör orijinal adaptör değil ise sorun bundan kaynaklanmış olabilir. Genellikle araçlarda telefon şarja takıldığı zaman “telefon şarj oluyor ama dolmuyor” sorunu ile karşılaşanlar oldukça fazla. Bunun nedeni USB güç kaynağından gelen gücün yetersiz olmasıdır. Kaliteli bir çakmaklık şarj aleti alırsanız telefonunuz daha hızlı şarj olacaktır.

  7. Elektrik Prizini Kontrol Edin

  8. Telefonunuzun şarj dolmamasının nedeni ne şarj kablosu ne de adaptör olmayabilir. Telefonu şarja taktığınız elektrik prizinde sorun olabilir. Bunun için yapmanız gereken şey telefonu şarja taktığınız elektrik pirizini değiştirmek olacaktır. Telefonunuz oturma odasındaki bir pirizde şarja takılı ve şarj dolmuyor ise, şarj aletini çıkarıp mutfaktaki prize takarak şarj dolup dolmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer telefon artık şarj dolmaya başladıysa prizi tamir etmek için elektrikçi ihtiyacınız olacak.

  9. Telefonunuzu Yeniden Başlatın

  10. Hepimizin en kolay tamir yöntemi kapatıp yeniden açmaktır. Eğer telefonunuzu şarja taktığınızda şarj doluyor gibi görünüyor ama dolmuyorsa telefonunuzu kapatarak yeniden başlatabilirsiniz. Belki de telefonunuzda oynadığınız oyun çok fazla şarj tükettiği için siz şarj dolup dolmadığını göremiyor olabilirsiniz. Bir de telefonunuz kapalıyken şarjın hızlı bir şekilde dolup dolmadığını kontrol edebilirsiniz.

  11. USB Şarj Soketinin İçini ve Telefonun Şarj Soketini Temizleyin

  12. USB şarj soketinin içi veya telefon şar

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet