Ok işareti (↑↓→←↔) Nasıl Yapılır? Klavyede ok işareti nasıl yapılır?

Ok işareti nasıl yapılır? Klavye ile kolay ok işaretleri (↑↓→←↔) yapma kısayolu için yazımızı okuyarak bu ok işaretlerini sizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bilgisayar klavyesi üzerinde birçok kısa yol vardır. Bu kısa yollardan bazıları da ok işaretleridir. Bazen ihtiyacımız olan bu ok işaretlerini yazmakta güçlük çekerken, bu yazımızda sizler için ok (↑↓→←↔) işaretlerinin nasıl yapılacağına dair bilgiler paylaşacağız.

Ok (↑↓→←↔) işaretleri nasıl yapılır?

Ok işaretlerinin klavye üzerinde yapımı gayet basittir. Birkaç tuş kombinasyonu ile bu ok işaretlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Öyleyse gelin bu ok işaretlerinin nasıl yapıldığına yakından bakalım.

Yukarı ok (↑) işareti nasıl yapılır?

Bu işareti yapmak için öncelikle “Alt” tuşuna basılı tutmanız gerekli. Bu tuşa basılı tuttuktan sonra “Num Lock” tuşları arasından 24 sayısını tuşlamanız gerekli. Bu kombinasyonu yapmanız durumunda yukarı ok işaretini elde etmiş olacaksınız.

Aşağı ok (↓) nasıl yapılır?

Yukarı ok işaretinde olduğu gibi bu ok işaretini yapmak için aynı şekilde “Alt” tuşuna basılı tutmanız gereklidir. Ardından yukarıdaki şekilde “Num Lock” tuşlarından 25 sayısını tuşlamanız gerekir.

Sağ ok (→) nasıl yapılır?

Sağ ok işaretini yapmak için “Alt” tuşuna basılı tutarak 26 sayısını tuşlamanız gerekir. Bu kombinasyon doğrultusunda sağ ok işaretini elde etmiş olacaksınız.

Sol ok (←) nasıl yapılır?

Diğer ok kombinasyonlarında olduğu gibi bu işareti de yapmak için “Alt” tuşuna basılı tutmanız gereklidir. “Alt” tuşuna basılı tuttuktan sonra 27 sayısını yazarak sol ok işaretini elde edebilirsiniz.

Ok işaretlerinin görünümü

Çift yönlü ok (↔) işareti nasıl yapılır?

Bu işareti yapmak için “Alt tuşuna basılı tutup 29 sayısını tuşlamanız gerekir. Bu şekilde bu ok işaretini de elde edebilirsiniz.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet