Green Book Izle

Green Book, 1960’larda geçen etkileyici bir hikayeyi anlatıyor. İki farklı dünyanın buluştuğu bu filmi ücretsiz olarak sitemizden izleyebilirsiniz. Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle Green Book izle keyfini çıkarın!

Green Book İzle: Oscar Ödüllü Film Hakkında Her Şey

Hollywood’un en merakla beklenen filmleri arasında yer alan Green Book, izleyicileri nefes kesen bir yolculuğa çıkarıyor. Tony Lip ve Dr. Don Shirley’nin gerçek hayat hikayelerine dayanan film, 1960’ların Amerika’sında ırk ayrımının acımasız gerçekliğiyle yüzleşiyor. Peter Farrelly’nin yönetmenliğini üstlendiği film, 2019 Oscar ödüllerinde En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Mahershala Ali) ve En İyi Senaryo Ödülleri’ni kazandı.

Green Book Nedir?

Green Book, Afroamerikalı seyahat edenlere yardımcı olan bir rehber kitaptır. 1930’lardan 1960’lara kadar ABD’de ırk ayrımı politikaları nedeniyle siyahların tehlikeli buldukları birçok bölge vardı. Bu bölgelerde seyahat etmek siyahlar için hayatlarına mal olabilirdi. Bu nedenle Green Book adlı kitap yayımlandı. Seyahat eden Afroamerikalılara bu bölgelerde nasıl davranmaları gerektiği, hangi otellerde kalmaları gerektiği, nerede yemek yemeleri gerektiği ve diğer önemli bilgileri veriyor. Green Book, Dr. Don Shirley’nin 1962 yılında gerçekleştirdiği turne sırasında rehber kitabı olarak kullanmıştır.

Film Konusu

Film, Tony Lip adında güvenlik görevlisi ve dolmuş şoförü olan bir İtalyan-Amerikan ile Dr. Don Shirley adlı siyah bir konser piyanisti arasındaki beklenmedik dostluğu anlatıyor. Dr. Don Shirley, Güney’de bir turne planlamak için Tony Lip’i işe alır. Tony, Dr. Shirley’e refakat ederek onu konserlerine götürür, yolculuğun zorluklarını birlikte atlatırlar ve birbirlerini daha yakından tanıdıkça beklenmedik bir arkadaşlık gelişir.

Oyuncular

Green Book’un başrollerinde Viggo Mortensen (Tony Lip) ve Mahershala Ali (Dr. Don Shirley) yer alıyor. Filmde Linda Cardellini (Dolores Vallelonga), Don Stark (Jules Podell), P.J. Byrne (Dolores’in kuzeni George), Sebastian Maniscalco (Johnny Venere) ve Nick Vallelonga (Tony Lip’in oğlu Nick) gibi isimler de rol alıyor.

Eleştiriler

Film eleştirmenlerden oldukça olumlu eleştiriler aldı. En İyi Film ödülünü aldığı 2019 Oscar töreninde, Roma, Black Panther ve Bohemian Rhapsody gibi diğer adayların arasından sıyrıldı. Yönetmen Peter Farrelly ve senaristler Nick Vallelonga, Brian Currie ve Peter Farrelly, En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görüldüler. Mahershala Ali, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde ödül kazandı. Viggo Mortensen ise En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterildi.

Sonuç

Green Book, ırk ayrımının acımasız gerçekliğiyle yüzleşen herkesin izlemesi gereken bir film. Peter Farrelly’nin yönetmenliğinde, Viggo Mortensen ve Mahershala Ali’nin oyunculuklarıyla renklenen film, gerçek hayat hikayeleriyle dolu bir yolculuk sunuyor.

Sık Sorulan Sorular

Green Book’un gerçek hikayesi nedir?

Green Book, Afroamerikalı seyahat edenlere yardımcı olan bir rehber kitaptır. Dr. Don Shirley’nin gerçek hayat olaylarına dayanan filmin senaryosu, Vallelonga ailesi tarafından yazıldı.

Green Book hangi ödülleri kazandı?

2019 Oscar ödüllerinde Green Book, En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo Ödülleri’ni kazandı.

Green Book’u nereden izleyebilirim?

Green Book, DVD ve dijital indirme platformları aracılığıyla satın alınabilir.

Green Book’un başrollerinde hangi oyuncular yer alıyor?

Filmin başrollerinde Viggo Mortensen (Tony Lip) ve Mahershala Ali (Dr. Don Shirley) yer alıyor.

Green Book ne hakkında?

Film, Tony Lip ve Dr. Don Shirley’nin gerçek hayat hikayelerine dayanan bir yer yuvarlak bir yolculuk hikayesini anlatıyor.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet