Marvel Filmleri İzleme Sırası Nasıldır? En Güçlü Marvel Karakteri Hangisi?

Mervel Filmleri İzleme Sırası Nasıldır? Marvel film dizi izleme sırası, 2023 güncel liste ile karşınızdayız. Herkesin çokça beğendiği Marvel Filmlerinin doğru sıralama ile izlemek için aşağıdaki listeyi takip edin.

Büyük-küçük herkes tarafından bilinen bir film varsa o da Marvel Filmleri olmuştur. Gerek hikayeleri gerek ise maceralarıyla insanları ekran başına kilitleyen filmleri en başından izlemek ister misiniz? Cevabınız evet ama hangi sırayla izleyeceğinizi bilmiyor musunuz? Marvel Filmleri İzleme Sırası Nasıldır? En Güçlü Marvel Karakteri Hangisi? Sorularınızın cevabını vermek istiyoruz.

İlk filmi 2008 yılında vizyona çıkan Marvel Filmlerine baktığımızda sıkça sorulan sorular arasında Marvel Filmleri Sıralaması yer almakta. Filmlerin hikaye sıralaması, kronolojik olarak hangi sırada izlenmesi gerektiği sıklıkla tartışılmaktadır. Biz sizlere yardımcı olmak için Marvel Sinematik Evreni hikaye sıralamasını yaptık. Okumaya devam ederek siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Marvel Filmleri İzleme Sırası Nasıldır?

Bir filmi ya da diziyi izlerken konu bütünlüğünü sağlamak için ilk bölümünden itibaren izlemeniz gerekmektedir. Unutmayın ki her film ya da her dizi birbirine bağlı olarak çekilmektedir. Günümüzde oldukça popüler olan Marvel Filmleri İzleme Sırası bilinirse ve ona göre izlenirse filmlerin bütünlüğü sağlanacaktır. Sizde ne izlediğinizi daha kolay anlayabileceksiniz.

1-  Captain America: The First Avenger

Marvel Filmleri izlemek için kronolojik bir sıra oluşturduğumuzda ilk sırada Captain America: The First Avenger filmi yer alacaktır. Marvel Film evreninin başlangıcı olarak bilinen bu filmde, Captain America karakterinin doğuş hikayesi anlatılmaktadır. Doğuş hikayesinin yanı sıra Infinity Stone’a göndermeler de bulunmakta. Bu filmi izlerken siz de kendinizi II. Dünya Savaşı döneminde hissedebilirsiniz.

2- Iron Man

Captain America’dan sonra gelen bu yapım ayrıca Marvel Evreni’nin ilk filmidir. Fakat izleme sırasına baktığımızda Iron Man ikinci sırada yer alıyor. Filmde yer alan Tony Stark karakteri, Iron Man’e evrilmesi ilk kez bu filmde olacak. Iron Man’ın doğuşunu konu edinen bu film ile Avengers serisine ilk adımlar atılmış oluyor. En Güçlü Marvel Karakterleri konusunun da başlangıcı olarak da Iron Man kabul edilmekte.

3- Iron Man II

Marvel Filmleri İzleme Sırası listesinde üçüncü sırada Iron Man II filmini görüyoruz. Tom Stark’ın Iron Man karakteri olduğu artık tüm dünya tarafından bilinmekte. Kendisini hemen her konuda geliştirmek isteyen Stark, bu film içerisinde bambaşka bir Iron Man olarak karşımıza çıkacak. Avengers serisinin en sevilen isimlerinden biri olan Iron Man’ın gelişim hikayesini bu filmde geniş bir şekilde görebilirsiniz.

4-  The Incredible Hulk

Her ne kadar Marvel Filmleri arasında en az izlenen yapımlardan biri olsa da listeye almadan edemedik. Iron Man ile aynı yılda vizyona giren film Bruce Banner’in hikayesine odaklanmıştır. Filmde yer alan Dev Hulk’un yaratılış hikayesinin konu edindiği bu yapımda Hulk rolünde Edward Norton yer almakta.

5- Thor

Thor filminin ilk ekrana çıktığı tarih 2011 olsa da beşinci sırada yer alıyor. Iron Man 2 filminin son sahnesiyle bağlantılı olan bu yapım, 2011 yılına damgasını vuran filmlerden olmuştur. Iron Man dan daha fazla popüler olan Thor filmi, Avengers serisinin devamı niteliğinde.

6- Avengers

2012 yılında vizyona çıkan Avengers filmi Marvel Sinematik Evrenini devam ettiren film niteliğindedir. Marvel Filmleri arasında bir başlangıç kabul edilen Avengers, piyasaya çıkacak yeni serinin de habercisi oldu.

7- Iron Man III

Marvel kronolojik izleme sırası için hazırladığımız listede Iron Man III, serinin en son filmi olmuştur. Tony Stark karakterinin tek başına bulunduğu film de Iran Man’ın maceraları önem arz etmektedir. Listenin yedinci filmi olan bu film fazlasınca beğeni almıştır.

8 – Thor: The Dark World

En Güçlü Marvel Karakteri hangisi tartışması devam ederken Thor: The Dark World bu tartışmaya dahil olan bir diğer isimlerden olmuştur. Thor ve kardeşi Loki’nin maceralarının olduğu bu filmde de dördüncü fazın hikayesine sadık kalınmıştır.

9- Captain America: Winter Soldier

Marvel Filmleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Captain America: Winter Soldier filmine aslında ilk filmden aşina olacaksınız. İlk filmde yer alan Hydra ile yeniden karşı karşıya geleceğimiz Captain America bu süreç içerisinde birden fazla maceraya atılacaktır.

10- Guardians of the Galaxy

Marvel filmleri arasında yer alan Guardians of the Galaxy ile yeni süper kahramanlar ile tanışabileceksiniz. Oldukça eğlenceli olan bu film ilgi çekmeyi başarmıştır. Film içerisinde dünya dışında olan gezegenlerin maceralarına tanık oluyoruz. Bu yapımı izlediğinizde kesinlikle çok seveceksiniz.

11- Guardians of the Galaxy II

Guardians of the Galaxy serisinin ikinci filmi olan bu film de Avengers serisine göndermeler vardır. Hikaye bütünlüğünü tamamlayan bu filmi on birinci sırada izleyebilirsiniz.

12- Avengers: Age of Ultron

En iyi Marvel filmleri arasında da yer alan serinin ikinci filmi de izleyenlere aksiyon dolu dakikalar yaşatıyor. Avengers: Age of Ultron, kendisinden sonra gelen yapımlar için adeta bir rehber niteliği de taşıyor.

13- Ant-Man

Bu film ile ilk kez tanışacaksınız. Yepyeni bir süper kahraman ile tanışacağınız bu yapım sayesinde Karınca Adam adında bir karakterin doğuşunu görebileceksiniz. Avengers serisi içerisinde hikaye tamamlayıcılığı olmayan bu yapımı bağımsız bir şekilde izleyebilirsiniz.

14- Captain America: Civil War

En Güçlü Marvel Karakteri hangisi sorusunun en sık sorulduğu filmlerin en başında yer alan Captain America: Civil War filmi aynı zamanda Marvel Evreni için dönüm noktası. Film içerisinde aynı zamanda yeni süper kahramanlarda bulunuyor.

15- Black Panther

Marvel Filmleri arasında yer alan Black Panther serisi önemli bir yere sahiptir. Bu filmin devam filmi merakla beklenmektedir. Hikayesi itibariyle Captain America: Civil War’ın devamı olan bu film, asıl hikayeye katkıda bulunan bir filmdir.

16 – Spider-Man: Homecoming

Marvel evreninde yer alan en önemli kahramanların başında olan Spider-Man, şimdiye kadar çekilmiş olan Spider-Man filmlerine göre fazlasınca beğeni toplamıştır. Listemizin on altıncı sırasında yer alan bu film oldukça popüler bir film.

17 – Doctor Strange

Marvel Filmleri Listesinin sonuna doğru yaklaştığımızda karşımıza çıkan yeni süper kahraman Doctor Strange oluyor. Serinin en önemli yapımları arasında başı çeken yapım 2016 yılında vizyona girse de filmin hikayesi gereği on yedinci sırada yer alıyor.

18- Thor: Ragnarok

Oldukça sevilen karakter Thor ile Hulk karakterini bir arada izlemek isteyen Thor: Ragnarok filmini mutlaka izlemelisiniz. Film aynı zamanda en güçlü marvel karakteri için de bir ipucu niteliğinde bulunuyor.

19- Avengers: Infinity War

Dönüm noktası olan yapımlardan biri de Avengers: Infinity War filmi olmuştur. Adeta son fazın başlangıcıdır. Bu filmde sonsuzluk taşlarını elde edebileceğiz. Aslında seri içerisinde yer alan taşların elde edilmesi süreci konu edinilmiştir. Seride bulunan pek çok yapım da bu filme hazırlık niteliğindedir.

20- Ant-Man and the Wasp

Bir önceki filmin hemen ardından vizyona giren Ant-Man serisinin devam filmi de oldukça büyük beğeni toplamıştır. Bir ara bu yapımda son Avengers filmine de göndermeler bulunmaktadır.

21- Captain Marvel 

2019 yılı listesinde bulunan Captain Marvel ile yeni bir süper kahramana merhaba diyeceğiz. Üstüne üstlük Captain Marvel, çizgi film evreni içerisinde en güçlü kahraman olarak da ünlenmiş bir karakterdir.

22- Avengers: Endgame

2008 yılından itibaren başlayan bir dönemin en son filmi olan Avengers: Endgame de listemizin yirmi ikinci sırasında bulunuyor. Dördüncü fazın son filmi olan bu yapım içerisinde sonsuzluk taşlarını ve Thanos’u bulacaksınız.

23- Spider-Man: Far From Home

Marvel filmleri izle listemizin en son filmi olan Spider Man: Far From Home Spider-Man serisinin ikinci filmidir. Bu yapımda bir dönemin bitiş izlerini bulabilirsiniz. Spider-Man serisinin devam edeceğinin de sinyallerini veren bu film de kahramanımız yeni maceralara atılacak.

En Güçlü Marvel Karakteri Kim?

Bu süreçte en fazla merak edilen sorunlardan biri de En Güçlü Marvel Karakteri Kim? Sorusu olmuştur. Marvel Evreni içerisinde bulunan filmlerde en güçlü karakterin kim olduğu konusu hep tartışmalı bir konu olmuştur.

Özellikle Marvel Filmleri içerisinde Captain America: Civil War filmi ile bu sorunun üzerine üzerine gidilmiştir. Filmlerde bulunan kahramanlara bakıldığında en güçlü kahramanların Thor ve Hulk olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında da Thanos için de en güçlü kahraman yakıştırması sıklıkla yapılmakta.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet