En İyi Korku Oyunları

Korku oyunları mı arıyorsun? Seveceğiniz en iyi korku oyunlarını sizler için listeledik. Hem de tam 20 adet korku oyunu…

PC’deki en iyi korku oyunları nelerdir? Korku oyunları, geleneksel aksiyon kavramlarını başlarına döndürme eğilimindedir ve sizi kaçmaya ve düşmanlarınızdan saklanmaya zorlar. Korkunç oyunlar sizi güçlendirmek yerine savunmasız hissettirir ve çoğundan daha fazlası, oynadıktan uzun süre sonra sizi rahatsız eden oyun deneyimleridir.

Elbette korku oyunlarında atlama korkularından ve kanından çok daha fazlası var. Bu nedenle, Outlast ve Amnesia gibi birkaç bariz seçim eklerken, kalp atışınızı yükseltmek ve avuç içlerinizi terletmek için farklı taktikler kullanan oyunlar bulmayı da bekleyebilirsiniz. Bu listenin geçerliliğini yitirmesi konusunda da endişelenmeyin: Yeni korkutucu oyunlar eklemek için düzenli olarak listemize geri dönüyoruz.

İşte PC’deki en iyi korku oyunları;

Until Dawn

20. Until Dawn

Genç avcılar neredeyse kırk yıldır ortalıkta, ancak NES’teki 13’ncü Cuma günü bir yana, oyunlar o bölgeye girecek kadar cesur olmadı. Şimdiye kadar. Daha doğrusu Until Dawn (zing), bir grup azgın gencin tatile çıkıp izole bir dağ kulübesine gitmesini konu alan 2015 hayatta kalma-korku oyunu Until Dawn (zing). Ama hepsi eğlence ve oyun değil: Until Dawn’ın korku filmi mantığına gidemezseniz karakterler korkunç ölümler sonucu ölecekler ve sizden bejaysusu korkutmak için her fırsatı kullanacaksınız.

Bu listedeki birçok oyun yalnızca korku faktörleri nedeniyle burada olsa da, Until Dawn daha fazla meta nedenden ötürü de bir yer kazanıyor – bu, korku geleneğine isteyerek, duygusal bir şekilde yerleşmiş ve bu mecazları zekice kullanıyor. Slasher türüne göz kırpmalarıyla dolu ve bir mil öteden geldiğini görseniz bile gülünç kıvrımları seveceksiniz. Çığlık attığın kadar güleceksin ve çok az korku oyunu bu tüyler ürpertici eğlence duygusunu çok iyi yakalayacak.

Mevcut: PS4

19. Darkwood

Darkwood’u tarif etmenin en kolay yolu, ona yukarıdan aşağıya bir hayatta kalma oyunu demek olurdu, ancak hayatta kalma unsurları, karakterinizi hayatta tutmak için var olsa da, hayatta kalmakla ilgili bir oyun değil, sizi dehşet ormanının derinliklerine itmekle ilgili. Böylece bulduklarınızın sizi korkutmasının keyfini çıkarabilirsiniz. Güvende olduğunuz tek yer kulübenizdir, bu yüzden onu korumanız gerekir, ancak bunu yapmak için dışarı çıkmanız gerekir – bunun bazen nasıl ortaya çıkması komik. Ormandaki yolculuğunuzda, bazen kendinizi savunmak için silahlar bulursunuz, ancak başka şekillerde yetersiz envanter alanını kullanmaktan daha iyi olursunuz, ne kadar uzağı görebileceğinizi ve ne kadar ileriye gidebileceğinizi gösteren ışık konisini çılgınca işaret ederek, şey. Darkwood, yukarıdan aşağıya bir bakış açısıyla bir oyunun bile kesinlikle sinir bozucu olabileceğinin kanıtıdır.

Mevcut: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One

18. The Evil Within 2

The Evil Within serisi, başlangıçta Shinji Mikami’nin geliştirilmesine yardım ettiği türü yeniden canlandırma girişimiydi – hem aksiyonu hem de korkuyu yansıtan Resident Evil gibi hayatta kalma korkusu. The Evil Within 2 kesinlikle görsel bir gösteri ve çivi ısıran gizlilik ve aksiyon anları sunuyor. Başlaması yavaştır, ancak açık yapısı düşmanlarınıza yaklaşırken bolca keşif ve biraz çeşitlilik sağlar. Kısacası The Evil Within, Japonların hayatta kalma korkusunu hatırladığınız kadar kafa karıştırıcı ve zirvede ve bir sonraki Resident Evil’a kadar oynamak için harika bir oyun.

Mevcut: PS4, Xbox One, PC

17. Bloodborne

Software’in Dark Souls oyunlarından – ki bunun çok açık bir torunu – korku standartları gibi oynamıyor. Bunlar, istatistik mikro yönetimi ve yetenekli oyun etrafında inşa edilmiş aksiyon RPG’lerdir. Yine de kendilerini korku etrafında inşa eden oyunların çoğundan daha korkunç hissediyorlar – stres, korku ve zıplamalar, yağma ve seviye atlama kadar sık geliyor.

Bloodborne, en iyisi, Viktorya Avrupası’nın çarpık bir kabus vizyonunda geçen yayılan, gizemli bir korku hikayesi. Karanlık kulelerin ortasında arnavut kaldırımlı sokaklarda dolaşırken, sıkıca kilitlenmiş kapıların ardında kim olduğunuzu ve “The Hunt” ın nasıl göründüğünü merak ettiğiniz sessiz konuşmalar duyacaksınız. Oyunun en iyi Lovecraft korkusu – onun kısır dövüş sistemlerinde ustalaşmak için olduğu kadar onun sırlarını da keşfetmeye yönlendirileceksiniz.

Mevcut: PS4

16. Devotion

Red Candle Games First Adanmışlık artık en çok sorunlu çıkış tarihiyle tanınıyor olabilir, ancak bu, çevresel hikaye anlatıcılığında bir ustalık sınıfıdır. Korku, hayatta kalma mücadelesinden veya hatta atlama korkularından değil, keşfetmekte olduğunuz evin sakinlerine ne olduğu hakkında daha fazla bilgi toplarken, zamanla artan bir korku duygusundan kaynaklanır. Adanmışlık, görsellerle pek çok harika şey yapar ve interaktif açıdan bakıldığında en ilginç oyun olmasa da, Amnesia gibi klasiklerle eşit şekilde korku içinde alanı nasıl kullanacağına dair harika bir örnek.

Mevcut: PC

15. Resident Evil 4

Bu, modern hayatta kalma korkusunu icat eden dizi, ancak yönetmen Shinji Mikami için yeterince iyi değildi. Resident Evil 4’te modern üçüncü şahıs çekiciliğini sadece eğlence için icat etti. Leon Kennedy’nin silahlı çatışmadaki maceraları haklı olarak meşhurdur, geri bildirim ağırlıklı dövüş her durumu sarsıcı bir keyif haline getirir. Ama ağladığını duydum, bu nasıl oluyor da en iyi 10 korku oyunu arasına giriyor? Kesinlikle Resi giyiminde sadece bir aksiyon deneyimi mi?

Ganado istilasına uğramış köye ilk kez gelen herkese bunu söyle. Çuval maskeli, testere kullanan bir manyak tarafından yönetilen, parazit istilasına uğramış yerel halk tarafından aceleye getirilmenin yarattığı büyük stres, oyunun en korkutucu anlarıyla birlikte yükseliyor. Bu sürekli geri dönen bir duygudur – ister ikonik patron dövüşlerinden biri, ister çökmekte olan çatılarda bir savaş veya en çok beklenen yerde olsun, Resident Evil 4’ün dehşeti sizi arkanıza yasladığı ve savaşmak için savaşmanızı istemesidir.

Mevcut platformlar: PS4, Xbox One ve PC

14. Amnesia: Rebirth

Hafıza kaybı, peşinde koşan canavarlar ve diğer dünyadan büyüler temalarına dayanan Amnesia: Rebirth, gergin, oynanabilir bir korku kurgu dilimi sunmak için serinin önceki oyunlarına dayanıyor. Çölde kaybolmuş bir Fransız kaşif olan Tasi olarak karanlığı keşfederken oyunda neredeyse edebi bir his var. Akıl sağlığının bozulması, karanlık tarafından aşındırılması veya canavarlara bakılması gibi tanıdık mekanikler geri dönüyor, ancak bu sefer çok daha tutarlı ve cazip bir hikaye içinde yer alıyor. Bazı büyük bulmacalar, korkunç canavarlar var ama hepsini birbirine bağlayan bu anlatı. Tasi bir yolculuğa çıkar ve her şeyin nereye gittiğini ve ne anlama geldiğini görmek için onu takip etmek için güçlü bir çekiliş vardır. Amnesia serisinin hayranı olun ya da olmayın, maceraya ‘ne olduğunu görmelisiniz’ hissi veren gerçek bir sayfa var. Canavar karşılaşmaları korkunç ve stresli olabilir, ancak hikayenin genişlediği ve onu gerçekten satan katlanıp döndüğü yer arasındaki boşluktur.

Mevcut platformlar: PC, PS4

13. Dead Space

Resident Evil, hayatta kalma aksiyon-korkularının kralıysa, Dead Space tahtın taklidi olmayı hedefleyerek Capcom’un erken dönemdeki korkusunu ve ikinci gün omuz üzerinden atışları tek bir kanlı pakette bir araya getirdi. Alien ve diğer bilimkurgu klasiklerinden ödünç alınan 2008 sürümü, oyuncuları terk edilmiş bir uzay gemisine hapsolmuş bir mühendis olan Isaac Clarke rolünü üstlendi. Kısa süre sonra Isaac, geminin göründüğü kadar boş olmadığını anlar, çünkü garip bir uzaylı eser gemideki herkesi iğrenç, et yiyen yaratıklara dönüştürür, her biri bir öncekinden daha korkunç.

Dead Space, oyuncuyu sınırlandırarak korkunç bir deneyim sunar. Isaac cephane konusunda yetersizdir, sürekli değişen hikayede neler olup bittiğini nadiren bilir ve en çok göremediği şey tehlikesiyle karşı karşıyadır. Rahatsız edici atmosferin çoğu duyduklarınıza dayanıyor ve inanılmaz ses tasarımı, Isaac’in etrafındaki ölümcül bir dünyayı şekillendirmek için sesi kullanıyor. Devam filmi korkuları bir şekilde sinematik aksiyon lehine geri çekse de, orijinali kabuslarımıza hapsolmuş durumda.

12. SOMA

SOMA’nın, büyük ölçüde beceriksiz gizlilik bölümünden kaynaklanan sorunları var, ancak aynı zamanda, bu listedeki herhangi bir şeyin en rahatsız edici şekilde rahatsız edici hikayelerinden biri de var. Bunu neden mahvettiğini açıklamak için, ama bu bilinç fikirleriyle ve sizi korkunç bir şekilde “siz” yapan şeylerle oynuyor. PATHOS II’nin paslanmış, yıpranmış denizaltı üssünü keşfetmediğinizde, size kabuslar vermeye uygun bazı oldukça ağır metafizik kavramlarla oynuyorsunuz.

Bu, ne kadar uzun süre keşfederseniz, genişleyen ve korkunç bir şeye dönüşen, bozuk insan bilinci ve sümüksü büyümelerle dolu kırık makinelerle dolu bir dünya. Deniz altı ve biyoteknoloji unsurları bir Bioshock karşılaştırmasını kaçınılmasını zorlaştırıyor, ancak benzerlikler varken – özellikle insanın kibri ve bilimi çok ileri götürdü – bu çok daha tatsız ve etik açıdan şok edici. Yeni ‘güvenli mod’ artık sadece hikaye için oynayabileceğiniz anlamına geliyor – bitirip uyuyup uyuyamayacağınıza bakın.

Mevcut platformlar: PS4, Xbox One ve PC

11. Outlast

Outlast, gerçek hayatta hiç kimsenin isteyerek kontrol edemeyeceği bir ortamda birinci şahıs gezisi sunuyor – terk edilmiş gibi görünen ama aynı zamanda garip bir şekilde çok aktif olan eski bir sığınma evi. Geceleyin. Dağlarda. Yardımdan Miles. Bunu kim yapar?! Kurulum tek başına mükemmel bir korku yemidir, ancak bu, karanlıkta görmek için bir video kameranın gece görüş modunun akıllıca kullanılmasıyla Found Video: The Game gibi oynanır. Yarattığı grenli, parıldayan yeşil görünüm de gerçek hayata biraz fazla yaklaşıyor. Bir masanın arkasında gizlenirken bir vizörden siyah mesafedeki gölgeli, hırıltılı şekilleri takip eden iki parçayı keşfetmenin bir parçası. Zaten yeterince korkutucu, pikselli dönme odağının mükemmelliği sadece atmosfere katkıda bulunuyor. Şirketle oynamak için de harika bir oyun çünkü ikiniz de bir noktada çığlık atacaksınız.

Mevcut platformlar: PS4, Xbox One, PC ve Nintendo Switch

10. Silent Hill 2

Bir franchise olarak Silent Hill, oyun tarihinin en korkutucu düşmanlarından ve durumlarından bazılarına ev sahipliği yapar, ancak serinin en kalıcı korkusu Silent Hill 2’dir. Bu PS2 klasiği, daha büyük olmadığını ortaya çıkarmak için en derin korkularımızı et olarak gösterir. kendi hayal gücümüzden daha kötü. İkonik hemşireler ve Pyramid Head gibi yaratıklarla karşılaşacak olsa da, kahramanı James Sunderland kişisel şeytanları tarafından çok daha fazla tehdit ediliyor. Ve boş Silent Hill kasabası hepsini yüzeye çıkarır.

James, ölmüş karısından gelmiş gibi görünen bir mektubu yanıtlayarak Silent Hill’e geri döndü, ancak bulduğu tek şey kendi acısını ve ölümünden dolayı duyduğu suçu hatırlatan şeyler. Kasabanın her köşesinde yeni bir korku yaşanır, ancak James neler olup bittiğini öğrenmek isterse korkularını aşmak zorundadır. Sen ve o onların ötesinde bulduklarından hoşlanmayacaksınız. Silent Hill 2 size sadece oynamaya değer bir korku oyunu sunmakla kalmaz, aynı zamanda dinlenmeye, ayrıştırılmaya ve hakkında korkunç bir şekilde oyalanmaya değer bir hikaye sunar. Ne kadar derine gidersen, o kadar kötüleşir.

Mevcut: PC ve Xbox One ve PS4 (geriye dönük uyumluluk yoluyla)

9. Resident Evil 2 Remake

Orijinal PS1 sürümünden 20 yıl sonra klasik Resident Evil 2’nin en iyi korku oyunları listesine geri dönmesi neredeyse hayal edilemez görünüyor. Ama sonra, yaklaşık yirmi yıllık bir oyunla franchise için bir gelecek inşa ederken geçmişi onurlandıran orijinal oyunun yeniden yapılanması Resident Evil 2 Remake’den bahsediyoruz. Bu bir başarıdır ve eski ile yeniyi mükemmel bir şekilde kaynaştırması nedeniyle bu listenin üst sıralarında yer alır. Leon ve Claire’in zombi dolu bir Rakun Şehrinden kaçmaya yönelik orijinal girişimlerinin, hatırladığınız tüm canavarlar, set parçaları ve hikaye ritimleriyle mükemmel bir yeniden anlatımı. FAKAT. Aynı zamanda günümüzün korku duyarlılıkları ile inşa edilmiştir – neredeyse güzel bir müsamaha seviyesini sıkı silahlar, zekice bulmacalar ve bazı güzel seviyelerle birleştiriyor. Bu, orijinal oyunun geri döndüğü günler kadar önemlidir.Mevcut platformlar: PS4, Xbox One ve PC

8. P.T.

Dünyanın en kendine özgü oyunu auteurünü ve en büyük film canavarı yaratıcılarından birini bir araya getirirseniz ve piyasaya sürülen en tuhaf, en korkunç oyunlardan birini yapmasalar, çok üzülürdünüz. Hideo Kojima ve Guillermo del Toro’nun şu anda hazır olan Silent Hills için “oynanabilir teaser’ı” sizi tek, sonsuz döngülü bir koridora yerleştiriyor ve sizi korkutmanın binlerce yolunu bulmaya devam ediyor. Bu boş bir övünme değildir: GamesRadar + ekibinin bir üyesi bu oyunu ışıklar kapalıyken oynayamadı ve tolere edilebilir hale getirmek için sesi kısmak zorunda kaldı.

Tehlikeyle karşı karşıya kaldığınız anlar vardır, ancak bunlar çok azdır. Gerçek terör bilinmeyenden gelir. Bir sonraki virajın etrafında ne olabilir? Taze bir kabus mu yoksa hiçbir şey mi? Hayal gücünüz boşlukları doldurur, herhangi bir basit atlama korkusu veya ürpertici sesin yapabileceğinden daha fazla korku yaratır. Herhangi bir Silent Hill hayranını nostaljik hale getirecek bir iç terör hikayesini ekleyin ve titreyen ellerinizde dünyanın en kısa korku başyapıtı var.

Mevcut: PlayStation 4

7. Alien: Isolation

James Cameron’ın uzay denizcileri, Ellen Ripley’in cesareti veya bir film müziğindeki sessizliğin ürpertici gücü gibi sayısız oyunda Alien serisinin unsurlarından ilham alındı. Tüm bunlara rağmen Alien: Isolation, serinin en büyük oyun zaferi olabilir. Orijinal filmdeki yalnız Xenomorph’un beslediği içgüdüsel korkuyu alır ve onu uzun bir oyuna genişletir. İzolasyonun gergin hayatta kalma oyunu, nabzınızı saatlerce hızlandırır

Ripley’in kızı Amanda rolünü, annesini terk edilmiş bir uzay istasyonunda ararken, sadece onun savaştığı canavarı bulmak için üstleniyorsunuz. Uzaylı avcınızın sinematik yapay zekasına karşı sürekli olarak nöbet tutuyorsunuz. Bu, tespit edilmekten dar bir şekilde kaçarken nefesini tutmak veya güvenliğe ulaşamadığınızda dehşet içinde çığlık atmak anlamına gelir. Oyunun sürdürdüğü atmosfer yeterince etkileyici ve aşırı pozlama nedeniyle klişe sınırını aşan bir film canavarı olan Xenomorph’u alıp bir kez daha dehşet verici hale getirdiği için daha da fazla övgüyü hak ediyor.

Mevcut platformlar: Xbox One, PS4 ve PC

6. Condemned: Criminal Origins

Korku oyunlarınız göze batmayacak derecede şiddetli ve yürekleri kesecek derecede gergin mi? Monolith’s Condemned: Criminal Origins, on yıllık grafiklerine rağmen aramaya değer, başarılı ve zahmetsiz bir birinci şahıs korkutucu.

İşte gece olay yeri araştırmacısı ve insan kum torbası Ethan Thomas rolünü oynadığınız bir evsiz insanla dövüş simülatörü. Silah eksikliğiyle en dikkat çekici olan Condemned: Criminal Origins, köşelerden ve gölgelerin arasından size sıçrayan korkunç, yıkanmamış adamlarla gerçek bir el feneri korkusudur. Bir kavgadan canlı çıkmak, yumruklarınızı dikkatlice zamanlamak ve rakibinizin saldırılarını sabırla engellemek anlamına gelir ve birden fazla düşmanla karşılaştığınızda en iyi seçeneğiniz genellikle kaçmaktır.Platformlar: Xbox 360, PC

5. F.E.A.R.

F.E.A.R. The Ring ABD’de sürpriz bir hit haline geldiğinde gerçekten aşırı hızlanmaya başlayan “korkunç küçük kız” hareketinin doruklarında yayınlandı. Şüphesiz, korkunç küçük Alma, oyun oynarken “ürpertici çocuk” kinayesinin en iyi kullanımlarından biri olmaya devam ediyor.

Unutması kolay olan şey o F.E.A.R. aynı zamanda düşman A.I.’nin kalitesi için yeni bir standart belirleyen yenilikçi bir aksiyon oyunuydu. birinci şahıs nişancı oyununda. Batı aksiyonu ile Doğu korkusunun birleşimi sadece F.E.A.R. benzersiz, ancak sizi ayak parmaklarınızın üzerinde tutmanın bir yolunu bulurken, yine de düşman odalarında yolunuzu patlatmanıza izin veren bir tür korku oyunu deneyimi.

4. Layers of Fear

Çoğu oyun sizi zıplatabilir, çığlık atabilir, ancak çok azı gerçek hayatta kendinizden şüphe duymanıza neden olabilir. Korku Katmanları, ürkütücü, ürkütücü ve içi boş bir evi keşfederken başlangıçta çok tanıdık geliyor. Evinize dönen isimsiz bir sanatçıyı oynarken Gotik hikaye yavaş yavaş çözülüyor. Ressamı deliliğin ele geçirmesine rağmen kısa sürede anlaşılır ve fiziksel dünyanın güvenilmez anlatımında kendini ifade eder. Köşenizde kapılar kaybolur ve koridorlar şekil değiştirir; Oyun o kadar uzakta yeniden düzenleniyor ki ana karakterin çılgınlığını sadece birkaç saat içinde yeniden yaratıyor ve kendinizi her şeyi sorgularken bulacaksınız. En son baktığınızda odanın o tarafındaki masa mıydı? Emin misiniz? Buna kahramanın hastalığının doğasını da ekleyin – iştah açıcı malzemelerden daha azıyla yapılmış saplantılı bir resim ve tüm zamanların en büyük korku oyunlarına sahipsiniz.

Mevcut platformlar: PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC

3. Blair Witch

Korku oyunları, onlarla ilgilenmediğinizde zor bir satıştır. Kendinizi sinir bozucu bir gerilim ve atlayışlarla dolu bir akşama hazırlama fikri herkese hitap etmiyor. İşte tam da bu yüzden Blair Witch’te bir doggo arkadaşına sahip olmak çok hoş bir ek.

Kabarık dostunuz Bullet, her zaman yanınızda ve onu çağırıp sevişerek huzursuzluk anlarını kırabilirsiniz. Bullet’in Blair Witch’in gri ormanlık alanların etrafında sürünen oynanış döngüsüne getirdiği sakinleştirici aksaklıklar, ipuçlarını ararken kendinizi yavaş yavaş dehşete düşürmenize olanak tanır.

Blair Witch, çoğunlukla deneyimsel bir gezidir; kayıp bir çocuğu aramak için aynı adlı filmden ünlü ormana giriyorsunuz. Elbette, yalnız değilsiniz ve avınız devam ederken geceleri birçok şey sarsılacak. Mermi her zaman yol gösterici bir araç olarak oradadır ve eğer bir yaratık ortaya çıkarsa, onun yönüne doğru havlar ve size el fenerinizi nereye yönlendireceğiniz konusunda ince bir mesaj verir. Öyleyse, korku türüne girmenize yardımcı olacak bir geçit oyunu arıyorsanız, Blair Witch iyi bir seçimdir.

Platformlar: PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Oculus Quest

2. Metro Exodus

Metro Exodus, Rusya’nın tek bir davetkar kıyamet sonrası diliminde toplanmış bir dizi oyundur: Wolfenstein benzeri, heavy metal puanlı bir FPS olduğu kadar hikaye odaklı bir aile dramasıdır. Bununla birlikte, heyecan verici Metro Exodus’un sona ermesine giden yolda çok sayıda tüyler ürperten korku oyunu sekansı var.

4A Games’in ışıklandırılmış gezisi, Artyom’un macerasının, oyunun gündüz / gece mekaniği sayesinde karanlıkta gizlenmiş bir silahlı saldırı mı yoksa gizli bir olay mı olmasını istediğinizi seçmenize olanak tanır. Ancak, zifiri karanlıkta rakiplerinize yaklaşmak için gündüz saatlerinde uyumayı seçerseniz, çok daha korkunç bir deneyim bekleyin. İnsan düşmanlar arka ayaklarında olabilir, ancak uluyan bir Bekçi’nin ürpermesi veya bir İnsan Hayvanının suçlaması dayanılmaz derecede rahatsız edicidir.

Yine de Metro Exodus PC incelememizde de belirttiğimiz gibi bu, kuralları değiştirdiğinde en korkunç halini alan bir oyun. Oyunun ilk aşamaları size ışığı söndürmeyi ve gölgelerde ustalaşmayı öğretir. Sonra, Hazar Denizi’nin altındaki örümceklerle istila edilmiş sığınaklarda silahınız olur. Araknid düşmanlarınız ışığa karşı ölümcül derecede savunmasızdır, bu yüzden bulabildikleri loş ışıklı yarıklarda dolaşırlar. İğrenç, kıllı bacakları çılgınca duvarlara sürtünürken, Metro Exodus’ta, gardınızı asla düşürmeyeceğiniz ortaya çıkıyor.

1. Resident Evil 7

Bu bir felaket olabilirdi – hayranların Resident Evil 6’nın bomba gibi saçmalığına haykırmasına neden olan, saygın bir diziye zorla yapılan bir güncelleme olabilir. Ancak Resi 7, son 20 yılın en iyi korku filmlerini akıllıca besleyen bir zaferdir. Serinin tanınabilir, modern bir yeniden icadına tüm bu sinirli yeniliği zahmetsizce kolaylaştırıyor. Ana hikaye fantastik, gizemler ustaca gizlenmiş ve işkencecileriniz, Fırıncılar, zekice yıkıcı.

Aksiyonu birinci şahıs olarak değiştirmek bazı VR olasılıkları ekler, ancak aynı zamanda dehşeti rahatsız edici derecede yakın hissettirir – yakından keşfettikten çok sonra bile hatırlayacağınız bir ortamda. Ama belki de en akıllıca numara, Resi’nin nasıl hissettiğidir. Güvenli odalar aynı rahatsız edici mola duygusuna sahiptir; cephane umutsuzca kıtlık hissediyor; ve patron dövüşleri dehşet ve parıldayan, ateş etmek için parçaları sızdıran doğru karışımına sahip. Sıkı, akıllı bir korku oyunu ve çoğu hayranın umut etmeye cesaret edemeyeceği kadar iyi. Bu listedeki en korkutucu ya da en ince oyun değil, parlak ve tüyler ürpertici bir yeniden doğuş.

Mevcut platformlar: PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet