Litecoin LTC Coin Ne Kadar? LTC Coin Yorum, Fiyat

LTC Coin Ne Kadar Oldu? LTC Coin Yorumları, Güncel LTC Coin Fiyatlarını hemen öğren.

Bu yazımızda kripto para piyasalarının önemli coinlerinden biri olan LTC hakkında bilgi vereceğiz. Yazımızın devamını okuyarak LTC nedir, LTC amacı nedir gibi sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

LTC Nedir, Ne İşe Yarar?

Kripto para borsalarına yatırım yapan birçok kişi popüler bir coin olan Litecoin ile ilgili LTC nedir ve ne işe yarar şeklinde sorular sormaktadır. Litecoin borsalarda LTC kodu ile yer alan bir kripto para varlığıdır. Litecoin kripto para sektöründe çıkarılan ilk dijital paralardan biridir. 2011 senesinde geçmişte Google firmasında çalışan Charlie Lee tarafından çıkarılan bu dijital para Bitcoin ile paralel olarak geliştirilmiştir. Ancak Charlie Lee Bİtcoin’in çalışma prensibinde birtakım hatalar olduğunu gördüğü için LTC projesinde bir miktar değişiklik yapmıştır.

LTC coininin kurucusu belli olsa da herhangi bir merkeziyeti yoktur. Ancak oldukça güvenilir kripto para varlıklarından biridir. Çıkarıldığı günden bu yana açık kaynak koduyla blok zincir sistemi içerisinde işlem gören bu kripto para çıktığı ilk günden bugüne kadar sürekli değer kazanarak önemli kripto para birimlerinden biri haline gelmiştir.

Bilindiği üzere kripto para sektöründe alt coin diye bir kavram vardır. Bu kavramın doğuşu LTC ile olmuştur. LTC diğer alt coinlerden önce çıkarılması nedeniyle ilk alt coin ünvanına sahiptir. Toplam değeri 1 milyar $’ın üzerinde olan LTC önemli bir kripto para birimi durumundadır.

LTC Amacı Nedir?

LTC nedir sorusuna cevap bulduğumuza göre bu coinin ne amaçla geliştirildiğini ve şu anda ne amaçla kullanıldığını öğrenebiliriz.

LTC coini ilk kez çıktığında tıpkı diğer kripto paralarda olduğu gibi ara transferlerinin düşük ücretlerle ve kısa sürelerde gerçekleşmesi amaçlanmıştı. Litecoin geliştiricisi olan Lee Bitcoin blok zinciri üzerindeki hatalardan yola çıkarak daha hızlı blok oluşmasını sağlamıştır. Bu şekilde para transferleri hem daha hızlı hem de daha güvenli gerçekleşebiliyor.

LTC coini şu sıralar para transferinden daha çok kripto para borsalarında yatırım amacıyla ya da madenciler tarafından kullanılıyor. İlk alt coin olma özelliğini taşıyan Litecoin 10 sene içerisinde devamlı olarak değer kazanmıştır. Şu an birçok kripto para borsasında listelenen ve yatırımcıların en çok tercih ettiği kripto varlıklardan biri olan LTC 66,752,615 adet üretilmiştir. Aktif olarak tamamı dolaşımda olan bu arz 84,000,000 adede kadar artabilmektedir. 

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet