En Güvenilir Kripto Para Borsaları Hangileri?

Kripto dünyasına yeni giriş yapan bir kullanıcının en büyük çekincesi güvenliktir. İster fazla ister az bir sermaye ile yatırım yapın, güvenlik her zaman önce gelir. Kripto dünyasında dolandırıcıların kol gezdiği bir alan olmaya başladı. Bu yüzden en güvenilir kripto para borsaları kullanıcılar için önemli hale geldi.

2021 yılı itibarıyla kripto dünyası bir patlama yaşadı. Hem ülkemizde hem dünya geneline baktığımızda oyuna yeni kullanıcılar dahil oldu. Türkiye’de de insanlar kripto varlıkları alternatif yatırım aracı olarak görmeye başladı. Ancak işin içeriğini anlamayanlar için zor geldi. Bu yüzden çevreden duyduklarıyla farklı kişilere para yollama işine gidildi.

İnsanlar, kendi işlerini başkalarına yaptırmak için para yolladı. Fakat dolandırıcılık ağına takıldıklarını daha sonrasında öğrendi. Kripto ile birlikte yeni bir dolandırıcılık furyası ortaya çıktı. Bu yüzden insanlarda güvenilir borsa arayışı içine girdi.

En güvenilir kripto para borsaları için en merak edilen; param ya içerde kalırsa? Ancak böyle bir şey söz konusu bile değil. Kripto dünyasında pek çok yatırımcı gün içinde işlem yapıyor. Sadece en bilindik ve tanıdık borsaları tercih etmelisiniz. Reklamlarda görülen borsaların iyi olacağını da düşünmeyin. Şimdi sizler için önerebileceğim borsalara geçelim.

Binance

Dünyanın en fazla kullanılan kripto para borsası. Bu zamana kadar çok az sıkıntıya şahit olduğumuz bir borsa. Güvenlik üst düzeyde olan borsanın aynı zamanda Binance TR kullanımı da yer alıyor. Üst düzey güvenlik önlemleri alan borsa, yatırımcılarını mağdur etmemeye çalışıyor.

Coinbase

Amerika merkezli kripto para borsası, kurumsal şirketler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Özellikle de Amerikalı zenginlerin tercih ettiği bir borsa. Dünya genelinde de kullanıma açık.

Huobi Global

En güvenilir kripto para borsaları arasında Huobi Global’da yer alıyor. Çin’in en büyük borsalarından biri olarak dikkat çeken Huobi, ülkemizde de ciddi yatırımları var.

Yukarıda saydığımız borsalara ek olarak Gateio, Kraken, KuCoin, OKEx, MEXC gibi borsaları da ekleyebiliriz. Borsaların güvenilirliği ne kadar fazla olsa da kullanıcılar kendi tedbirlerini alması gerekiyor. Bu konuda doğrulama, KYC gibi aşamalar eksiksiz şekilde yapılmalı.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet