LNB Aşırı Yüklendi Ne Demek? Nasıl Düzelir?

LNB aşırı yüklendi ne demek? LNB anteni aşırı yüklendikten sonra, uydu sinyal alımı bozulabilir ve TV’ de birçok sorun ortaya çıkabilir. Ancak endişelenmeyin, LNB anteninin aşırı yüklenmesi nedeniyle ortaya çıkan sorunları gidermek oldukça kolaydır. Öncelikle, anten kablolamasını kontrol edin ve iyi bağlandığından emin olun. Ardından, LNB’nin konumunu ayarlama seçeneğiniz varsa, LNB’nin çevresindeki nesnelerin buna etki etmediğinden emin olun. Eğer hala sorun yaşarsanız, LNB’yi değiştirmeniz gerekebilir. LNB aşırı yüklendiğinde ortaya çıkan sorunları çözmek için bu basit adımları uygulayarak TV’nin keyfini tekrar çıkarabilirsiniz.

LNB Aşırı Yüklendi Hatası ve Çözümü

Televizyonlarda sıkça karşılaşılan LNB aşırı yüklendi hatası, televizyon ve çanak anten arasındaki bağlantının sorunlu olduğunu ifade eder. Hata ortaya çıktığında kullanıcılar için çekinceler doğursa da çözümü oldukça kolaydır.

LNB Aşırı Yüklendi Nasıl Düzelir?

LNB aşırı yüklendi hatasını çözmek için öncelikle televizyonun fişini prizden çekin. Uydu kablosu televizyon arkasında SATELLITE yazmakta olan girişe tam takılı olup olmadığının kontrolünü yapın. Tam olarak yerine takarak tekrar deneme yapınız.

Takılı durumda yine hata veriyorsa uydu kablosunun televizyona ya da uydu alıcısına takılı olan kısmında paslanma veya eskime meydana gelebilir. Uydu kablosunu bu kapsamda televizyonun arkasından sökünüz. Kablo ucunda yer alan metal parçayı çıkarın, kablonun ucunu da 1 – 2 cm keserek yeni bir ağız açmış olun. Anten kablosu ucunda bulunan bakır ve folyodan yapılan kısmın birbirine değecek şekilde bir araya getirin. Kablo ucundan çıkarılan metal parçayı tekrar kabloya takın ve televizyonun girişine veya uydu alıcısına takın. Uydu kablosunun televizyona giriş kısmında sorun bulunmuyorsa merkezi sistemin, çanak antenin, televizyona kadar olan kablonun ve çanak üzerinde yer alan LNB’yi elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz. Tesisatta meydana gelen kısa devre bu soruna yol açabilir.

LNB Kısa Devre ve Çözümü

LNB kısa devre yaptı ifadesi, çanak antende, televizyon kablosunda veya çanak anten üzerinde bulunan LNB’de kısa devre oluştuğunu ifade eder. Bu durum, elektronikçi vasıtası ile çözülecektir. Kısa devre aşırı kullanım, ısı değerleri ve malzeme kalitesi gibi durumlardan kaynaklanabilir.

Tuner Çıkışı Aşırı Yüklendi ve Çözümü

Tuner çıkışı aşırı yüklendi ifadesi, tuner çıkışının bağlantı yerinde bozulmaya bağlı kopma, kırılma, ezilme ve yırtılma meydana geldiğinde verilir. Bu tür uyarı oluştuğunda, bağlantı yerlerinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

LNB Yüksek Frekansı ve Değeri

LNB yüksek frekansı 10600; 22 khz; otomatik; 12 V; kapalı; DISEgG ; LNB1; Frekans; 11844; Sinyal ; %99 şeklinde olmalıdır.

LNB Frekansı ve Değeri

Mevcut LNB frekansı, 1844 V 2222 ya da 11747 H 27500 değerlerinde olmalıdır.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet