Bulanık Yazı Netleştirme Nasıl Yapılır?

Bulanık yazı netleştirme işlemi, fotoğraf veya dokümanlarda bulanık veya bulanıklaşmış alanların düzeltilmesini sağlar. Bu işlem sayesinde okunması zor olan metinler net hale gelir. Bulanık yazı netleştirme, özellikle tıbbi dokümanlar veya hukuki belgeler gibi önemli dokümanlarda sıklıkla kullanılır. Bu işlem genellikle Photoshop gibi profesyonel yazılımlar ile yapılır. Ancak, online bulanık yazı netleştirme araçları da mevcuttur. Bu araçları kullanarak, bulanık yazıları kolayca netleştirebilirsiniz. Bu şekilde, okunması zor olan dokümanlarınızı daha kolay ve rahat bir şekilde okuyabilirsiniz. Eğer siz de bulanık yazı netleştirme işlemi yapmak istiyorsanız, online araçlar veya profesyonel yazılımlar kullanabilirsiniz.


Bulanık Yazı Netleştirme

Ayrıntıları belirsiz olan yazıları netleştirmek, kolay bir işlem olarak düşündüğünüzden daha da kolaydır. Bu yazıda “bulanık yazı netleştirme” işleminin nasıl adım adım yapıldığını anlatıyoruz. Ders notlarındaki bulanık yazıları veya fotoğraflardaki bulanık yazıları netleştirmek için aşağıdaki işlemleri takip edebilirsiniz.

Fotoğraftaki Yazıyı Netleştirme

Fotoğraftaki yazılar bulanık ise okumak zorlaşır ve insanların odaklanmasını olumsuz yönde etkiler. Özelli olarak tez veya sunum hazırlarken de bazı fotoğraflardaki yazılar bulanık olabilir. Bu gibi durumlarda, Photosop programını kullanarak yazıları netleştirebilirsiniz.

Aşağıda anlatacağımız adımları izleyerek fotoğraftaki bulanık yazıları netleştirebilirsiniz:

  1. Photoshop programını açın.
  2. Dosya > Aç seçeneği ile bulanık yazının olduğu fotoğrafı açın.
  3. Sağ kısımdan katmanın üstüne sağ tıklayarak “Duplicate Layer” seçeneğine basın veya direkt Control + J kısa yolunu kullanarak katmanı çoğaltın.
  4. Çoğalttığınız yeni katmanı seçin.
  5. Filter > Other > High Pass yolunu takip edip “High Pass” seçeneğini uygulayın.
  6. 0 ile 3.5 arasında olacak şekilde bir değer verin.
  7. Çoğaltılan katman seçili haldeyken karıştırma seçeneğinden “Linear Light”ı seçmelisiniz.
  8. Orijinal katman ve çoğaltılan katmanı seçin ve katmanların üstüne sağ tıklayın.
  9. “Merge Layers” seçeneği ile katmanları birleştirin.
  10. Filter > Sharpen > Unsharp Mask adımlarını uygulayın.
  11. Keskinliği azaltırken değer olarak 500 şeklinde ayarlayın.
  12. “OK” seçeneğine dokunarak kutucuğu kapatın. Artık yazı netleşmiş olacak.

Bu adımları takip ederek fotoğraftaki bulanık yazıları netleştirebilirsiniz. Eğer probleminiz fotoğraftaki yazıyı değil de direkt olarak fotoğrafı netleştirmek ise, Photoshop uygulaması gibi farklı uygulama ve programları da kullanabilirsiniz.

PhotoShop Nedir?

Photoshop, Adobe tarafından geliştirilen bir grafik düzenleme yazılımıdır. Fotoğraf veya görüntüler üzerinde rötuş, düzenleme, renk dengeleme gibi işlemleri kolayca yapmanızı sağlar. Photoshop uygulamasını bilgisayarınıza indirerek fotoğrafları netleştirebileceğiniz gibi, fotoğraflara yeni yazılar da yazabilirsiniz.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet