Parol ne işe yarar? Parol ateş düşürür mü?

Parol, özellikle internet üzerinde kullanılan bir güvenlik önlemidir. Bu önlem, kişisel veya hassas bilgilerinizi korumak için sıklıkla kullanılır. Parol oluştururken, karmaşık bir kombinasyon seçmek, kişisel bilgilerinizi içermemek ve düzenli olarak parolanızı güncellemek önemlidir. Parol, ateş düşürmek gibi bir etkiye sahip değildir. Ancak doğru kullanıldığında siber güvenliğinizi korumanıza yardımcı olabilir.
Parol Nedir? Parol Ne İşe Yarar?

Parol, içerisinde parasetamol bulunan ve ağrı kesici olarak sıklıkla kullanılan bir ilaçtır. Genellikle aile hekimleri tarafından reçete edilen ve reçetesiz olarak satılan bir ilaçtır. Parasetamol içeren Parol, hafif yan etkiye sahip olmasına rağmen rahatsızlığa neden olduğu durumlarda kullanılmaması ve bir doktora danışılması gerekmektedir.

Parol Ağrı Kesici Mi?

Parasetamol içeren Parol, ağrı kesici olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Baş ve diş ağrılarını geçirir, migren ataklarını hafifletici etkiye sahiptir, adet ağrılarını keser, romatizma tedavisinde etkilidir. Tüm kas ve iskelet ağrılarında doktor tavsiyesi ile rahatlıkla kullanılabilir. Parol ile bademcik rahatsızlıkları ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde de etkili bir ilaçtır. Paracetamol içeriği sayesinde ateş düşürücü şurup olarak da kullanılabilen Parol, influenza tedavisinde son derece etkilidir. Bakteri ve viral enfeksiyonların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Parol Ne İçin Kullanılır?

Parasetamol içerikli Parol, çocuklar için şurup şeklinde satılmaktadır. Hap yutamayan erişkinler de Parol şurup içebilmektedir. Parol ilacının eczane veya doktor tarafından belirlenen dozajı aşılmamalıdır. Yetişkinler günde 6 kapsülü geçmemelidir. Çocukların ise bir günde 4 dozdan fazla içmemesi gerekmektedir. Hamile ve emziren kadınlar için Parol tehlikeli olabilmektedir ve mutlaka doktor gözetiminde içilmelidir.

Parol Yan Etkileri

Parol gibi ilaçların yan etkileri bulunabilmektedir. Parol prospektüs bilgilerine göre, hafif yan etkiler 10 hastanın birinde görülen etkiler olmaktadır. Parol kullanımında görülen hafif yan etkiler mide bulantısı, uyku hali, halsizlik olabilir ve ilacın etkisi ortadan kalktığında geçmektedir. Parol alerjenik döküntülere sebep olabilmektedir ve bu durumlarda Parol kullanımı bırakılmalı ve doktor tavsiyesinde başka ilaçlar kullanılmalıdır.

Parol Reçetesiz Alınır mı?

Parol plus ve Parol şurup reçetesiz olarak satılabilmekte fakat ölçüsüz kullanımı zararlı etkilere yol açabilmektedir. Parol gibi ağrı kesici ilaçların sürekli kullanımı, vücudun bu ilaçlara alışmasına ve dozajların ağrıların geçmesine yetmemesi anlamına gelir. Ciddi ağrıları olan insanların ve 3 günden uzun süredir ateşi olan insanların kullanmadan doktora gitmesi tavsiye edilmektedir. Hafif baş ve hafif kas ağrılarında sürekli kullanmamak gerekmektedir.

Parol Fiyat 2023

Parol ağrı kesici fiyatı değişik dozlara göre farklılık göstermektedir. Parol 500 mg fiyatı 31 TL, Parol Plus fiyatı 83 TL, Parol şurup fiyatı ise 80 TL’dir.

Parol kulak ağrısına iyi gelir mi? Parol, içerisinde parasetamol bulunan bir ağrı kesicidir ve kulak ağrısına iyi gelir, ağrıyı geçirir. Parol boğaz ağrısına da iyi gelir ve tıpkı kulak ağrısı gibi etkilidir. Parol diş ağrısına da çok etkili bir ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Ağrı kesici özelliği ile Parol, adet kesici olarak da etkildir. Fakat adet geciktirebilir veya adet düzensizliğine neden olabilir. Parol hap kaç yaş için uygun olup olmadığı ise 6 yaşından küçük çocukların kullanımı için uygun olmayan bir ilaçtır. Yetişkinlerde 24 saat içinde 6 tabletten fazla alınmamalıdır. Toplam 4 doz uygulama aşılmamalıdır.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet