İphone Etkin Değil İtunes’a Bağlanın Çözümü [Kesin]

İphone telefonlarda, İphone etkin değil İtunes ile bağlanın uyarısı, birçok sebepten kaynaklı olabilir. Ancak genellikle yazılımsal arızalardan kaynaklı olmaktadır. İphone, DFU modu, yazılımsal sorunların çözülmesine yardımcı olur. İpad’ler içinde aynı haza söz konusu olabilir. Bu durumda cihazında geri yükleme denemesi yapılabilir. Bu işlem yerine getirilemediğinde, İcloud hesabı açılarak uygun çözüm yolları aranmalıdır.

İphone Etkin Değil İtunes’a Bağlanın Hatası Nasıl Çözülür 

Diğer çözüm yöntemleri denenmeden önce, cihazın kapatılıp, yeniden başlatılması sorunu çözebilir. Sorun hala devam ediyorsa;

  • SIM kart kontrol edilmeli, SIM kartından kaynaklı hatalarda, SIM kartı yerinden çıkartılır, toz ve kirlerden temizlenip tekrar takılmalıdır. Sorun devam ediyor ve hatanın SIM kartından kaynaklı olduğu düşünülüyorsa, GSM operatörü ile iletişime geçilerek çözüm aranmalı.
  • Cihazın etkin Wi-Fi ağına bağlı olup-olmadığı kontrol edilmeli. Ağ bağlantısı var ise diğer çözüm yolları denenmelidir.
  • İtunes ile etkinleştirme denenmeli. İtunes ile bağlantı kurulan sistemde, sistem yedekleme ve geri yükleme işlemleri gerçekleştirilir. İşlem ile İphone sistem yedeğinden geri yükleme işlemi gerçekleştirilir. İşlem esnasında birtakım veri kaybı yaşanacağından, ihtiyaç duyulan verilerin yedeklenmesi önerilir.
  • İphone cihazın kurtarma modu ile sorun çözümünde, cihaz tamamen sıfırlanır.

Güvenliği ön planda tutan Apple, cihaza tanımlanan parolanın 6 defa yanlış girilmesi sonucu da, İphone etkin değil İtunes’e bağlanın hatası vermektedir. Bu durumda İphone bul seçeneği ile parola sıfırlanarak sorun ortadan kaldırılabilir. Bu sistemi kullanmak için, cihazın daha önce eşleştirilmiş bilgisayar bağlantılı olması gerekir. İcoud.com adresinden, Apple kimliği ile giriş yapılmalıdır. İphone sayfadan bulunarak, silme işlemi gerçekleştirilir.

Geri yükleme sisteminde, cihaz ile birlikte gelen kablo ile bilgisayara bağlantı sağlanarak aygıt yeniden başlatılır. İphone 7 ve üstü modellerde ses kısma düğmesine Apple logosu gelene kadar basılarak yeniden yükleme işlemi gerçekleştirilir.

İpad, İphone 6 ve önceki modellerde, yan düğmeye ve ana ekran açma düğmesini birlikte basılarak, Apple logosu görene kadar işlem devam ettirilir. Bu sayede yükleme işlemi tamamlanır.

İphone Etkin Değil İtunes’a Bağlanın Ne Demek 

Apple güvenli cihaz kullanımı gerçekleştirmek için İpad ve İphone cihazlarda, donanımsal veya yazılımdan kaynaklı sorunlarda, cihazı ve aynı zamanda kullanıcı verilerini güvende tutmak için, sorun oluştuğunda İphone etkin değil İtunes’a bağlanın hatası oluşturmuştur. Bu sayede cihaz ve kullanıcı verileri güvenliği artırılmıştır. Cihaza tanımlanmış şifrenin, 6 defa hatalı girilmesi sonucu kaynaklanacağı gibi, SİM kartı hatası, hatalı uygulamalar, İpad cihazlar için ağ bağlantı hatalarından kaynaklı olarak ortaya çıkmakta. Belirtilen hata çözüm geliştirilene kadar, cihazın kullanılamayacağı anlamına gelmektedir.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet