Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Ne Demek? Nasıl Düzelir Kesin Çözüm

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Ne Demek? Nasıl Düzelir Kesin Çözüm Aranılan numarayla iletişim kurulamadığı durumlarda, telefon operatörleri telesekreter aracılığıyla, meşgul bildiriminde bulunur. Bu durum telefon operatörlerine göre değişiklik gösterir. Aranan kişinin meşgul olduğunu bildiren sesli yanıt sisteminden sonra, arayan kişinin sesli mesaj bırakması istenir. 

Aradığınız kişi meşgul bildiriminden sonra, lütfen bekleyiniz uyarısı alındığında, biraz beklemek gerektiği, iletişim kurulabileceği anlamına gelir. Arayan kişi meşgul bildiriminden sonra, herhangi bir uyarı alınmadığı durumlarda, muhtemelen aranan operatörün sinyali zayıf veya çekim alanı dışındadır. 

Her ne kadar normal aramalar için bu durum söz konusu olsa da, bazen aranan numaranın gerek telefon ayarlarından, gerekse operatör sistem ayarlarından meşgul bildirimi ayarlanabilir.

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Ne Demek?  

Aranan kişinin meşgul olmasının çeşitli sebepleri olabilir. Sebebi ne olursa olsun, sebep ortadan kalkana kadar, aranan telefon numarası ile iletişim kurulamayacağı anlamına gelmektedir.

  1. Aranan kişi, başka bir numara ile görüştüğünde veya karşılıklı aynı anda aramalarda, meşgul iletisi gönderilir.
  2. Aranan kişi, aramayı meşgule bıraktığında, kısa bir çağrı sesi ve arkasından aradığınız kişi meşgul uyarısı iletilir.
  3. Aranan telefon numarası şebeke sorunu yaşadığı durumlarda. Kısa bir bekleme süresinden sonra, aranan numaranın meşgul olduğu iletisi alınabilir.
  4. Aranan numaranın, arayanı engellediği durumlarda.
  5. Aranan kişinin operatörüne bağlı olarak, her durumda yönlendir sisteminin aktif edilmesi durumunda.

Arama engellemesinde, arayan numara arama kaydı, SMS bilgilerine ulaşılamazken, şebeke yönlendirmesinde, arama kayıtları ve SMS bilgilerini ulaşılabilir.

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Turkcell 

Kullanımda olan telefon için, Turkcell aradığınız kişi şu anda meşgul yönlendirmesi, 2222 numaralı servis hattına, meşgul yönlendirmesi SMS ile gönderilerek sistem aktif edilir. Aynı servis numarasından yönlendirme iptal edilir. Diğer yöntem, **67* meşgul mesajı alması istenen telefon numarası ve # simgesi tuşlanarak yapılır.

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Vodafone 

Telefon kullanımda olduğu halde, Vodafone aradığınız kişi şu anda meşgul yönlendirmesi için *43# tuşları kullanılarak çağrı bekletme servisi aktif edildiğinde, arayan kişiye, aradığınız kişi meşgul mesajı verilir.

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Bimcell 

Kullanımda olduğu halde, Bimcell aradığınız kişi şu anda meşgul yönlendirmesi, çağrıyı bekletme servisi *4 3# tuşları ile arama yapılarak aktif edilir. #4 3# tuşları ile arama yapılarak devre dışı bırakılır.

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Türk Telekom 

Telefon açıkken, Türk Telekom aradığınız kişi şu anda meşgul yönlendirmesi için *4 3# karakterleri kodlanarak arama yapıldığında, arayan numara meşgul sesli mesajı alır. Devre dışı bırakmak için #43# kodlaması yapılarak arama yapılır.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet