Excel Bölme Formülü Nedir? Excel’de Bölme İşlemi Yapma · Dipsiz Kuyu

Excel bölme formülü, Excel kullanımıyla birlikte verilen bölme işlemidir. Bölme formülü, sayıları ve hücreleri bölme işlemi yapmak için kullanılır. Excel’de bölme işlemi gerçekleştirmek için, “=” işareti ile başlayan bir formül yazmanız gerekir. Örneğin, “A1” hücresindeki sayıyı “B1” hücresindeki sayıya bölmeniz gerekiyorsa, formül “= A1 / B1” şeklinde olmalıdır. İnsanlar, Excel bölme formülünü kullanarak verilerini ayrıştırabilir ve doğru sonuçları elde edebilirler.

Excel Bölme İşlemi Formülü

Biraz karmaşık gibi görünse de Excel formüllerine alıştıkça en kolay ve en rahat formüllemelerden biri olduğunu çok rahat bir şekilde anlaşılabilir. Özellikle sadece bölme işlemi dışında Excel üzerinde yapabileceklerinizin farkına varırsanız şaşırmamak elde değildir. Bu bağlamda Excel formüllerine önem verilmelidir.

Excel Bölme İşlemi Formülü Nedir?

  1. Excel Office uygulamasına giriş yapın.
  2. Boş bir çalışma sayfası açın.
  3. Hücrelerden bölme işlemini yapmak istediğiniz hücreye gelin.
  4. Excel bölme formülü için yukarıda bulunan “Fonksiyon Ekle” kısa yoluna tıklayın.
  5. “İşlev Ekle” penceresinde “Bölüm” seçeneğini bulana kadar aşağı inin. “Bölüm” gördüğünüzde ona girin.
  6. Pay ve payda verilerini girin.
  7. Son olarak “Tamam” seçeneğine tıklayın. Böylece bölme işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

Excel Bölme İşlemi Nasıl Yapılır?

Excel bölme işlemi yapma yukarıda anlatılanın dışında çok basit ve daha kolay bir şekilde de gerçekleşir. Bu yol genellikle basit işlemlerde kullanılan oldukça kısa bir yoldur. Sadece klavye kullanılarak yapılır. Basit ve hızlı şekilde hesaplama yapmak ve sayıları olabildiğince kolay bir şekilde bölmek istiyorsanız;

  1. Bir Excel dosyası açın.
  2. Boş bir çalışma sayfası açın.
  3. Hücrelerden bölme işlemini yapmak istediğiniz hücreye gelin.
  4. Burada klavye kısa yollarını kullanacağımızı belirtmiştik. Şimdi hücre içerisinde “Shift” + “0” tuşlarına basarak “=” ibaresini koyun.
  5. Şimdi bölme işlemini yapacağınız sayıyı yazım. Sayıyı yazdıktan sonra da “Shift” + “7” ile eğik çizgi “/” oluşturun.
  6. Şimdi kaça böleceğinizi yazın. Böyle işleminde bölüm kısmını oluşturun.
  7. Son olarak “Enter” tuşuna basın be böylelikle rahat bir şekilde sayıyı bölmüş olacaksınız. Sonuç hücre içerisinde size verilecek.

Excel Bölme İşlemi Küsuratlı Nasıl Yapılır?

Excel bölme işlemi küsuratlı, normal sayıları bölme işlemi ile aynı şekilde gerçekleşir. Sadece pay ya da payda da bulunan sayılardan herhangi birinin diğerine tam bölünmemesi gerekir. Eğer küsuratlı bir sonuç almak isterseniz örneğin; 5/2 işleminin sonucu gibi. Yapmanız gereken işlem yukarıda bulunan bölme seçeneklerinden birini seçerek bölüm işlemini gerçekleştirmektir. Oldukça kolay ve basit şekilde bölme işlemi küsuratlı olarak yapılır.

Excel Bölme İşleminde Yuvarlama

Excel bölme işlemi yuvarlama, bölme işlemlerinde özellikle küsuratlı sonuçlarda çok etkilidir. Herhangi bir küsuratlı rakamın düz ya da en yakın sayıya yuvarlanmış halini almak için kullanılır. Bunu uygulamak da aslında çok kolay birkaç adıma dayanır. Şimdi yuvarlama işlemini gerçekleştirmek için;

  1. Bir Excel dosyası açın.
  2. Boş bir çalışma sayfası açın.
  3. Hücrelerden bölme işlemini yapmak istediğiniz hücreye gelin.
  4. Şimdi herhangi bir yerde küsuratı bulunan bir işlem yapıp sonucu küsuratlı almış olmanız çok önemlidir. Çünkü yuvarlama işlemi için küsuratlı sayıyı kullanılacaktır. Bunun için de iki işlem gerekir. Daha önceden küsuratlı bir sayı almış olalım.
  5. Gördüğünüz gibi A2 hücresinde küsuratlı bir sayı var. Şimdi tam yanına Excel bölme işlemi yuvarlama için başka bir hücreye gelin ve “Shift” + “0” tuşlarına basarak “=” ibaresini koyun.
  6. “=” yaptıktan sonra “yuvarla” yazıp parantez açıp”(“ Mouse ile A2 hücresinde bulunan küsratlı rakama gelin.
  7. Küsurat sonrası için ikiden fazla rakam istiyorsanız “;” yapın ve kaç rakam istediğinizi girin.
  8. “Enter” tuşuna bastığınızda yuvarlama işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Biz örnek olması için 9 demiştik fakat küsurattan sonra 9 basamak olmadığı için son sınıra kadar aldı ve sayının aynısı çıktı ama 2 sayısını girmiş olsaydık 2.14 çıkmış olacaktı.

Excel Bölme İşlemi Değer Hatası

Excel bölme değer hatası, formül yazımı ya da başvuru da bulunan hücrelerin veri hatası nedeniyle oluşan hatadır. Bu hatanın tam manasıyla neden kaynaklandığını b

Yorum yapın

tokat haberleri
meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet
tokat haberleri