Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadar? 2023 Silahlı ve Silahsız

Özel güvenlik görevlilerinin maaşları, çalıştıkları kurum ve pozisyona göre değişebilmektedir. 2023 yılında silahlı özel güvenlik görevlilerinin maaşları ortalama 4.000-5.000 TL aralığında olması beklenmektedir. Silahsız özel güvenlik görevlilerinin ise ortalama maaşları ise 2.500-3.500 TL arasında olacaktır. Ancak, bu rakamların dışında özel güvenlik şirketleri tarafından belirlenen ek ücretler, primler, mesai ve yol masrafları gibi unsurlar da söz konusu olabilir. Özel güvenlik sektöründe kariyer yapmak isteyenler için mesleğin potansiyelli olması ve devlet desteği ile artan iş alanları da dikkate alınabilir.

Özel Güvenlik Maaşları 2023

Özel güvenlik mesleği yapmak isteyenler ya da bu sertifikaya sahip kişiler özellikle maaşları hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Son yıllarda artan şirket sayısı ve bu noktada ihtiyaç olan Özel Güvenlik Elemanları nedeniyle birçok kişi bu sertifikaya sahip olmuştur.

Özel güvenlik olarak çalışmaya başlamak isteyenlerin ilk baktığı şey olan ÖGG maaşları için detaylı bir analiz yaptık ve farklı alanlardaki maaşlarını derledik.

Farklı Alanlarda Özel Güvenlik Maaşları

İster bankada ister avm havalimanı güvenlik ücretleri isterse üniversitelerde özel güvenlik maaşlarını belirleyen en önemli faktör sertifikanın silahlı ya da silahsız olmasıdır. Üniversitelerde güvenlik yöneticisi maaşları nedir?

  • Silahlı güvenlik maaşları başlangıç fiyatları 6.500 TL iken, silahsız özel güvenlikler için bu başlangıç asgari ücrettir.
  • İlk çalışma yılındaki bu taban maaşları da belirleyen bazı önemli faktörler vardır. Bir diğer önemli husus ise çalışılan kurumdur. Özel kurumlar, kamu kurumları, belediyeler, hastahaneler ve havaalanları gibi yerlerde farklılıklar gösterebilir.
  • Özellikle çalışılan il konusunda da bazı farklılıklar yaşanmaktadır.
  • Bazı kurumlar ise üniversite mezunu özel güvenlik çalıştırmaktadır. Bu kurumların özel isteği nedeniyle maaşlar genellikle 5.000 TL’nin üzerinde bir fiyat ile belirlenmektedir.

Özel güvenlik maaşları ile ilgili genel bilgi bu şekildedir. Bazı kurumların maaşları hakkında da bilgi verelim.

Havaalanında Çalışan Özel Güvenlik Maaşları

Bu konuda da havaalanı özel güvenliğini sağlamakla görevli şirketin belirleyici faktör olduğunu belirtmekte fayda var.

  • İGA güvenlik görevlisi maaşları 4.253 TL’den başlamaktadır.
  • Havaalanlarında bunun yanı sıra birçok güvenlik şirketi görev yapabilmektedir. Bunlar içinde en az maaş alanlar 4.253 TL gibi rakamlarla çalışmaktadır.

Burada özel güvenliklerin en çok çalışmak istedikleri yerin havaalanları olduğu ve en iyi çalışma şartlarının da buralar olduğunu belirtmekte fayda var.

Banka ve PTT Özel Güvenlik Çalışanları Ne Kadar Maaş Alıyor?

Bu şubelerde mutlaka güvenlikçi çalışmak zorundadır. Çalışan bu silahlı özel güvenlik görevlilerinin maaşları ise;

  • PTT özel güvenlikler için Güvenlik-İş sendikası aracılığıyla maaş belirlemesi yapmaktadır. Özel güvenlikçilere en fazla maaş veren kurum olarak biliniyor. Maaş olarak en az 5.500 – 6.500 TL arasında maaş ödemesi yapmaktadır.
  • Bankalarda ise durum şube ve ile göre değişmekle birlikte en az 6.000 TL maaş ödemesi yapılmaktadır.

Özel Güvenliklerin Belediyelerdeki Maaşları Ne Kadar?

Belediyelerdeki özel güvenlik maaşları çalışılan kuruma ve ile göre çok farklılıklar göstermektedir.

  1. Ortalama maaş tutarı 4.253-6.000 TL arasında değişmektedir.
  2. Belediyenin bütçesi ve iş yoğunluğuna göre değişmekle bir

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet