2023 Yılı KPSS Başvurusu ve Sınav Tarihleri Netleşti!

KPSS başvuru ve sınav tarihleri netleşti! 2023 yılı için KPSS başvuru tarihi ve sınav tarihleri belli oldu. Adaylar, KPSS için başvurularını yapabilirler. Detaylı bilgi için yazımızı okuyun.

2023 Yılında Yaklaşık 50 Sınav: ÖSYM Başkanı Açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 yılında yaklaşık 50 sınav yapacaklarını duyurdu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) oturumları 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak ve başvurular 8-23 Mart tarihleri arasında kabul edilecektir. KPSS tarihleri ise 23-30 Temmuz arasında yapılacak ve sonuçlar 25 Ağustos’ta açıklanacak.

Depremzedelerden Ücret Alınmayacak

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023 yılıyla ilgili yaptığı açıklamada depremden etkilenen adayların bir sınav merkezi seçebileceklerini açıklamıştı. Ayrıca, depremden etkilenen illerde ikamet eden adayların sınav ve başvuru ücretlerinin alınmayacağı kesinleşti.

Önemli Tarihler

ÖSYM tarafından uygulanacak sınavların sınav, başvuru ve sonuç açıklama tarihlerinin yer aldığı 2023 Yılı Sınav Takvimi’ne osym.gov.tr web sitesi üzerinden ulaşılabilecektir.

YKS başvuruları 8-23 Mart tarihleri arasında, KPSS başvuruları ise temmuz ayında yapılacak. KPSS’nin Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz , 2. gün oturumları ise 30 Temmuz’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Bu yıl 12 milyondan fazla adaya sınav ve yerleştirme hizmetleri sunacak olan ÖSYM, uluslararası standartlarda bir sınav merkezi olma hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir. Adaylar sınavlar hakkındaki bilgilendirmeleri web sayfası ve sosyal medya kanalları üzerinden takip edebilirler.

Sonuç olarak, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un 2023 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi hakkındaki açıklamaları, yaklaşık 50 sınavın yapılacağı bilgisini veriyor. Adaylar, web sayfası ve sosyal medya kanalları üzerinden sınavlarla ilgili güncel bilgileri takip edebilirler.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet