2023 Mart Ayı Evde Bakım Maaşları Yattı mı? Maaş Yatan İlleri Sorgula

2023 Mart ayında evde bakım maaşları yattı mı? Merak edenler için maaş yatan illeri sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede hangi illerde maaşların yattığını öğrenerek işlemlerinizi daha hızlı tamamlayabilirsiniz. Siz de hemen web sitemiz üzerinden SEO uyumlu bir şekilde description yazımızı takip ederek maaş sorgulama işleminizi gerçekleştirin.

2023 Yılı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar? Evde Bakım Maaşı Yattı Mı, Ne Zaman Yatacak?

Evde bakım maaşı, engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenmektedir. 2022 yılında evde bakım maaşı aylık 3 bin 336 TL olarak ödeniyordu. Ancak, Temmuz ayında yapılan zamdan sonra evde bakım maaşı zam oranı da Ocak ayının ardından belli oldu. 2023 yılında evde bakım maaşı hak edenlere ödenecek yeni evde bakım maaşı 4 bin 337 TL olarak belirlendi. Peki, evde bakım maaşı Mart ayında yattı mı, ne zaman yatacak? Ayrıntılar haberimizde.

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 31’i arasında yapılır. Mart ayı için evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Mart Çarşamba gününden itibaren hesaplara geçmesi beklenir.

E-devlet İle Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden, engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama sayfasına giriş yapılarak evde bakım maaşı sorgulanabilir. Sisteme kayıtlı vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer almaktadır.

Sms İle Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Evde bakım aylığı alanlar, sorgulama yapmak için e-devlet üzerinden yanı sıra, Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile de SMS kanalından yararlanabilirler. Cep telefonlarının mesaj bölümüne “BAKIYE” yazarak, 4747’ye SMS gönderilerek bakiye takibi yapılabilir. Mesaj gönderme dahilinde 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil edilir.

Sonuç

2023 yılında evde bakım maaşı, zam oranıyla birlikte 4 bin 337 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca ödeme, her ayın 15’inden itibaren hesaplara geçmektedir. E-devlet veya SMS kanalından sorgulama yapılabilir. Ayrıntılar haberimizde yer almaktadır.

Yorum yapın

meritking giriş meritking kingroyal giriş kingroyal madridbet